Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι προτάσεις του σπιράλ για την ανεργία

Οι προτάσεις του σπιράλ για την ανεργία

Πρωτοβουλίες σε δημοτικό επίπεδο που θα αυξήσουν την απασχόληση στην Πάτρα, παρουσιάζει το σπιράλ

Σε ανακοίνωση του σπιράλ αναφέρει: Η ανεργία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα της εποχής μας σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο. Το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα ανέρχεται στο 12,8% με την Πάτρα και την Αχαΐα να κατέχουν –και σε αυτό τον τομέα- δυσάρεστες πρωτιές. Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι δήμοι ειδικότερα καλούνται να διαχειριστούν το φαινόμενο στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους. Η ύπαρξη τοπικών ιδιαιτεροτήτων καθιστούν συχνά αναποτελεσματικές τις κεντρικές πολιτικές.

Η δημοτική αρχή στον Δήμο Πατρέων δεν ασχολείται, δυστυχώς, με το ζήτημα. Περιορίζεται να ζητά «δουλειά για όλους», προβάλλοντας ένα αποτυχημένο κρατικοδίαιτο μοντέλο, ζητώντας –και εδώ- από τους άλλους να πάρουν πρωτοβουλίες. Το σπιράλ, ως παράταξη που οραματίζεται μια άλλη διοίκηση του δήμου, επιχειρεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του θέματος «ανεργία στην Πάτρα».

Σήμερα  -λιγότερο από 1,5 χρόνο πριν τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές- είναι για το σπιράλ μια περίοδος εργασίας, μελέτης και επαφών που θα αποτελέσουν τη βάση για τις επικαιροποιημένες προγραμματικές δηλώσεις. Οι ομάδες εργασίας της παράταξης  φροντίζουν ώστε μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 να εκπονήσουν το προεκλογικό πρόγραμμα, ανά τομέα εργασίας.  

Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα εργασίας #Κοινωνία του σπιράλ αξιοποίησε τη γνώση που προήλθε από την πρόσφατη ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση για την ανεργία και διαμόρφωσε μια σειρά προτάσεων, που αποτελούν τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης. Πιστεύουμε πως μια δημοτική αρχή οφείλει να παίρνει αποφάσεις, εντός και εκτός του φάσματος των αρμοδιοτήτων της, προκειμένου να στηρίζονται οι άνεργοι συμπολίτες μας. Απαιτούνται γενναίες πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στη σύνδεση των ανέργων με την αγορά και τις σύγχρονες ανάγκες της, στην παροχή σωστής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης και στη δημιουργία νέων ευκαιριών.

Η διασύνδεση της πόλης με το Πανεπιστήμιο, οι συνέργειες και η διαρκής συνεργασία με τους φορείς, η στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων, η δημιουργία δημοτικού γραφείου στήριξης ανέργων, η ενίσχυση των υποδομών και της επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση της τουριστικής προοπτικής της Πάτρας αποτελούν τους κύριους άξονες, μέσω των οποίων θα υποστηριχτεί ο τομέας της απασχόλησης.

Αναλυτικά οι θέσεις του σπιράλ για το θέμα στο παρακάτω link:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις