Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Νέα συνεργασία για την «Εμβρυομητρική και Ιατρική της γυναίκας»

Νέα συνεργασία για την «Εμβρυομητρική κα...

Με τον διακεκριμένο Χειρουργό Μαστού Βασίλη Βενιζέλο

Η «Εμβρυομητρική και Ιατρική της γυναίκας» προχωρά σε συνεργασία με έναν από τους κορυφαίους επιστήμονες της χώρας, στον τομέα της Χειρουργικής του Μαστού, τον Διευθυντή της Μονάδας Μαστού του Θεραπευτηρίου Metropolitan, χειρουργό μαστού Βασίλη Βενιζέλο.

Με την δημιουργία του Τμήματος Μαστού στην «Εμβρυομητρική και Ιατρική της γυναίκας» με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον κ. Βενιζέλο εκτός από την κλινική εξέταση και το υπερηχογράφημα μαστών θα παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως:

  • Διαδερμική βιοψία με κόπτουσα βελόνα υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση (Core biopsy).
  • Παρακέντηση με λεπτή βελόνα υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση (FNA).
  • Εργαστηριακή αξιολόγηση και κλινική εξέταση.
  • Θεραπευτική συμβουλευτική και ενημέρωση για τις παθήσεις του μαστού και
  • Γενετική συμβουλευτική σε ασθενείς με οικογενειακό ιστορικό.

Μέσω της συνεργασίας με τον καταξιωμένο χειρουργό μαστού Βασίλη Βενιζέλο, η «οικογένεια» της «Εμβρυομητρικής και Ιατρικής της Γυναίκας» διευρύνεται και δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες για μια  ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των γυναικολογικών προβλημάτων που τις απασχολούν.

Αυτό άλλωστε αποτελεί και τη βασική επιδίωξη της Εμβρυομητρικής & Ιατρικής της Γυναίκας: η ολιστική αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας που μπορεί να απασχολούν μια γυναίκα από την εφηβεία μέχρι και την εμμηνόπαυση, με την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών.

 «Εμβρυομητρική και Ιατρική της γυναίκας»,  στην οδό Όθωνος-Αμαλίας 37 στην Πάτρα.

Τηλ. Επικ.: 2610 223 902 , 210 7474065, 6936002027.

 
Βασίλης Βενιζέλος, Βιογραφικό

Ο Βασίλης Βενιζέλος είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ), και της Ελληνικής Διεπιστημονικής Εταιρείας Καρκίνου Μαστού (ΕΔΕΚΜΑ ) , Μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργών Μαστού και  Διευθυντής της Μονάδας Μαστού του Νοσοκομείου METROPOLITAN.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του  ΕΚΠΑ και στη συνέχεια εργάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία για περισσότερο από 10 χρόνια. Εκεί αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στη Γενική Χειρουργική, εξειδικεύτηκε  στην αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού και στη συνέχεια εργάστηκε στα κέντρα μαστού του Manchester και του Εδιμβούργου ως ειδικευμένος Χειρουργός Μαστού . Έλαβε  Master (MPhill ) από το Πανεπιστήμιο του Manchester (UK)  με θέμα τον καρκίνο του μαστού.

Ως προσκεκλημένος ομιλητής συμμετείχε σε περισσότερα από 100 Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια με θέματα που αφορούν στις παθήσεις μαστού.

Το 1999 παρουσίασε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε Διεθνές Συνέδριο στην Κρήτη τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της μεθόδου εντοπισμού του λεμφαδένα φρουρού με τη χρήση ραδιενεργού υλικού, μέθοδος η οποία αποτελεί πλέον gold standard στην αντιμετώπιση των λεμφαδένων της μασχάλης σε ασθενείς με κακοήθεια μαστού.

Ιδιαίτερο είναι το κλινικό του ενδιαφέρον για την Ογκοπλαστική Χειρουργική του Μαστού, και την προ-εγχειρητική διάγνωση με διαδερμική βιοψία υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση

Είναι πρωτοπόρος στον Ελλαδικό χώρο στην εφαρμογή της προ εγχειρητικής χημειοθεραπείας, οπού αυτή ενδείκνυται, καθώς και στην ταυτόχρονη  αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή σe ένα μόνο χειρουργείο, μέθοδο που εφαρμόζει τα τελευταία 6 χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα.

Από το 2000 , μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα , ανέλαβε την διεύθυνση Κέντρων Μαστού σε Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα και από το 2009 διευθύνει την Μονάδα Μαστού του Μετροπόλιταν Θεραπευτηρίου η οποία αποτελεί πρότυπο κέντρο στην αντιμετώπιση των Παθήσεων του Μαστού στον Ελλαδικό χώρο .

Η Μονάδα Μαστού του Μετροπόλιταν αποτελεί Διεθνές κέντρο αναφοράς για τη προ εγχειρητική διάγνωση καθώς και την αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή με τη χρήση ειδικών ενθεμάτων και βιολογικών πλεγμάτων .Έχει βραβευθεί επανειλημμένα για τις πρωτοποριακές μεθόδους που εφαρμόζει  και γενικότερα για τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς της .

Τα τρία τελευταία χρόνια βραβεύεται για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και της έχουν απονεμηθεί  4 βραβεία Health Βusiness Awards.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being