Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Παγώνη για ευλογιά των πιθήκων: Πιθανόν να έρθει και στη χώρα μας

Παγώνη για ευλογιά των πιθήκων: Πιθανόν ...

Τονίζει ότι είναι αντιμετωπίσιμη

«Η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι πανδημία, είναι ενδημική νόσος στην Αφρική και ιδιαίτερα στο Κονγκό, τη γνωρίζαμε από παλιά» τόνισε η Ματίνα Παγώνη σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Παράλληλα η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως «στον κόσμο εκτός από Αφρική που είναι πολλά τα περιστατικά, είναι περίπου 100 κρούσματα, είναι δηλαδή διαχειρίσιμα».

«Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια ιογενής λοίμωξη. Πολύ πιθανόν να έρθει και στη χώρα μας τη στιγμή που έχει έρθει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, γνωρίζουμε πλέον ότι είναι ένας ιός., ξέρουμε τα συμπτώματα, πως ξεκινά και μεταδίδεται μέσω αναπνευστικής οδού και από επαφές από δερματικές βλάβες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα συμπτώματα, εξήγησε η γιατρός, είναι πυρετός, μυαλγίες, αδυναμία, πονοκέφαλος, διόγκωση λεμφαδένων και δερματικές εκδηλώσεις που ξεκινάνε από το κεφάλι και καταλήγουν στο σώμα, δηλαδή οι χαρακτηριστικές φουσκάλες.

«Όλες οι νόσοι που μπορούν να γίνουν θανατηφόρες, αλλά τα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν δεν χρειάστηκαν ιδιαίτερη φαρμακευτική αγωγή, χωρίς ιδιαίτερη θεραπευτική οδό πήγαν σπίτι τους» σημείωσε η κ. Παγώνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being