Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Σμαράγδα Πετρή και Νίκη Δεσινιώτη ανοίγουν τις πόρτες του Petrichor, Πατρέως 39 και Μαιζώνος

Σμαράγδα Πετρή και Νίκη Δεσινιώτη ανοίγο...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Eνα concept store που θυμίζει γκαλερί και μας συστήνει πρωτίστως τη «σχολή» του σκανδιναβικού design για το σπίτι

Δυο νέες και «ανήσυχες» συμπολίτισσες, που εκπροσωπούν την καινούρια γενιά του επιχειρείν και συνδέονται οικογενειακά, εισέβαλαν πολύ πρόσφατα στον κόσμο της εμπορικής Πάτρας με ένα concept store με ιδιαίτερη, αισθητική φυσιογνωμία, αφιερωμένο στην εσωτερική διακόσμηση και γενικότερα στα είδη σπιτιού. Το Petrichor, χάρη στο οποίο «ζωντάνεψε» με ολοκληρωτική ανακαίνιση ένα νεοκλασικό κτίριο της Πατρέως, υποκλίνεται πρωτίστως στη «σχολή» του σκανδιναβικού design  και με τη πρώτη ματιά κεντρίζει το βλέμμα με τη διαφορετικότητά του. Αντικείμενα μινιμαλιστικής κομψότητας και φαντασίας με εικαστικές επιρροές και πρωτότυπα υλικά, αλλά και έπιπλα και πρακτικά κομμάτια για την καθημερινότητα είναι όλα εδώ. Το εντυπωσιακό, διαμπερές κατάστημα (opening Τρίτη 17 Μαίου στις 7.30 μ.μ.) στοχεύει να προσφέρει κάτι καινούριο στο χώρο του δώρου και αυτό φαίνεται. Μιλήσαμε με τη Σμαράγδα Πετρή και τη Νίκη Δεσινιώτη και μας κατατόπισαν σχετικά:

 

 Πείτε μας κάτι για σας, τι προηγήθηκε στη ζωή σας ώσπου να καταλήξετε επαγγελματικά στο Petrichor;

Σμαράγδα: Σπούδασα οικονομικά και μάρκετινγκ με εξειδίκευση στη μόδα στο Μιλάνο. Αφότου επέστρεψα στην Ελλάδα το 2016, ήθελα να ανοίξω ένα concept store, αλλά δεν ήμουν σίγουρη ότι τότε ήταν η κατάλληλη στιγμή και συνέχισα να εργάζομαι στις επιχειρήσεις της οικογένειας μου στο εξωτερικό ώσπου φέτος εκπλήρωσα ένα όνειρό μου.

Νίκη: Εχω κάνει σπουδές μηχανολόγου και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων. Μετά από κάποια χρόνια δουλειάς στο αντικείμενο του μηχανολόγου αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση και εργάστηκα ως project manager σε ένα αρκετά μεγάλο e-commerce. Το 2019 αποφάσισα να σταματήσω και να συνεχίσω τις σπουδές μου με ένα μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα ήθελα να ξεκινήσω ένα δικό μου e-commerce με lifestyle προϊόντα για τη γυναίκα, τον άντρα και το παιδί αλλά κάτι με κρατούσε. Τελικά το 2021 βρήκαμε το αντικείμενο που μας αντιπροσωπεύει και ξεκινήσαμε.

Πώς αποφασίσατε να ανοίξετε το συγκεκριμένο κατάστημα και με ποιο σκεπτικό;

 Το 2021 έτυχε και παντρευτήκαμε και οι δύο και παρατηρήσαμε πως τα δώρα που μας έκαναν ήταν κυρίως κλασικά αντικείμενα που εκπροσωπούν μία άλλη εποχή και πως η Πάτρα δεν έχει κάποιο κατάστημα που να μπορείς να βρεις χρηστικά πράγματα για το σπίτι με αυθεντικό και πιο μοντέρνο design. Πάντα μας άρεσε το σκανδιναβικό στυλ και η νοοτροπία τους. Ετσι αποφασίσαμε να δούμε αν τα brands εκεί έχουν διάθεση συνεργασίας με την προοπτική ενός concept store καθώς και e-commerce. Όταν αρχίσαμε να λαμβάνουμε τις πρώτες θετικές απαντήσεις ξεκινήσαμε την αναζήτηση καταστήματος. Θέλαμε ένα μαγαζί που να θυμίζει γκαλερί έτσι ώστε τα αντικείμενα να φαίνονται περισσότερο. Ημασταν τυχερές γιατί η Ελένη Λογοθέτη και η Σιλένα Τασοπούλου, οι αρχιτέκτονες που συνεργαστήκαμε, κατάλαβαν αμέσως τι θέλουμε και οι ιδέες τους μας αντάμειψαν 100%.

Ποια είναι η αισθητική φιλοσοφία του Petrichor και σε τι ξεχωρίζει συγκριτικά με άλλα καταστήματα εσωτερικής διακόσμησης; Σε ποιο κοινό απευθύνεστε και με ποια είδη;  

 Πιστεύουμε πως το κατάστημα μας προσφέρει στην αγορά της Πάτρας κάτι διαφορετικό στην εσωτερική αλλά και εξωτερική διακόσμηση και απευθύνεται σε ένα κοινό που αγαπάει το διαχρονικό design αλλά ταυτόχρονα θέλουν να δημιουργήσουν κι ένα άνετο περιβάλλον στο σπίτι τους. Είμαστε έτοιμες να τους βοηθήσουμε να το πετύχουν με επιλογές από τη Ferm Living, Normann Copenhagen, Broste Copenhagen, Serax, Raawii, Meraki Moments κ.α.
Η συλλογή προϊόντων του Petrichor περιλαμβάνει διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι και φωτιστικά, οργανικά είδη προσωπικής υγιεινής και αξεσουάρ γραφείου, διακόσμηση τοίχου και coffee table books, σερβίτσια και αξεσουάρ κουζίνας, χρηστικά και design έπιπλα για το σπίτι με την υπογραφή της σκανδιναβικής αλλά και της μεσογειακής κουλτούρας.

 Τι σημαίνει Petrichor;

 Η υπέροχη μυρωδιά της γης μετά τη βροχή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View