Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Εντατικές προετοιμασίες για την μεγάλη εκδήλωση της Κυριακής 8 Μάη προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη

Πάτρα: Εντατικές προετοιμασίες για την μ...

Θα μιλήσει στην πλατεία Παντοκράτορος ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στις 11 το πρωί - Θα γίνουν & τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης στήλης, αφιερωμένης στο Νίκο Μπελογιάννη

Στην πλατεία Παντοκράτορος της Πάτρας την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 με ομιλία του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, κορυφώνονται οι δράσεις προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, εντείνονται οι προετοιμασίες της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, ενόψει της μεγάλης πολιτικής εκδήλωσης την Κυριακή 8 Μάη στην πλατεία Παντοκράτορος της Πάτρας, όπου και με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στις 11 πμ, θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα, Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του.

Στο χώρο θα πραγματοποιηθούν και τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης στήλης, αφιερωμένης στο Νίκο Μπελογιάννη, που έζησε μέρος της ζωής του στην Πάτρα και αγωνίστηκε μαζί με το λαό της, ενώ θα προηγηθούν πλούσιες εκδηλώσεις στην πόλη στην “Αγορά Αργύρη” στην οδό Αγίου Ανδρέου 112, όπου θα υπάρχει και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων της “Σύγχρονης Εποχής”.

Πιο συγκεκριμένα:

Από την Τετάρτη 4 έως την Παρασκευή 6 Μάη θα λειτουργήσει έκθεση αρχειακού υλικού από τη ζωή και τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη (ανοιχτή καθημερινά 11 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ).

Την Πέμπτη 5 Μάη, στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του 12σέλιδου αφιερώματος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας για τη ζωή και τη δράση του κομμουνιστή ήρωα στην Πάτρα. Θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Αλάφη, μέλος του ΓΠ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει προβολή βίντεο.

Την Παρασκευή 6 Μάη, στις 7 μ.μ., θα προβληθεί η ταινία «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», παραγωγής 1980 σε σκηνοθεσία του Νίκου Τζίμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις