Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι μπορεί να βρει κανείς στις όχθες ενός ποταμού σε μια πόλη όπως η Πάτρα;

Τι μπορεί να βρει κανείς στις όχθες ενός...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι επιχειρήσεις καθαρισμού

Τι μπορεί να βρει κανείς στις όχθες ενός ποταμού σε μια πόλη όπως η Πάτρα; Τα πιο απίθανα πράγματα. «Στον Γλαύκο, ο όγκος των σκουπιδιών που έχουν πεταχτεί, είναι κυρίως μπάζα από οικοδομές, όπως τούβλα, τσιμέντα, πλακάκια... Ωστόσο, υπάρχουν και πολλά σκουπίδια οικιακής χρήσεως, κάποια από τα οποία είναι και περίεργα. Για παράδειγμα, βρήκαμε πάρα πολλές γλάστρες, κάτι που μας έκανε μεγάλη εντύπωση, αλλά και μεγάλες συσκευασίες φαγητών, δοχεία, στρώματα, κουβέρτες, ψυγεία, κουζίνες, συσκευασίες καθαρισμού…» αναφέρει στο thebest.gr το μέλος των Project Κα.Πα, Σπύρος Μακρής εμφανώς εντυπωσιασμένος από τα υλικά που απορρίπτονται σε ένα ποτάμι, σαν να πρόκειται για μια τεράστια χωματερή.

Η Πατρινή ομάδα εθελοντών Project Κα.Πα που έχει  βαλθεί να μας… καθαρίσει  από τα σκουπίδια έκανε το τελευταίο χρονικό διάστημα, δύο «εφόδους» κατά μήκος του ποταμού Γλαύκου, κάνοντάς τον κυριολεκτικά αγνώριστο! Η πρώτη έγινε τον Μάρτιο σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες προκειμένου να μπορέσουν να μεταφέρουν με τα μηχανήματα τους, μεγάλους όγκους από οικοδομικά υλικά που βρήκαν πεταμένα στις όχθες του ποταμού. Έλαβαν μέρος 25 εθελοντές και μάζεψαν σκουπίδια που γέμισαν δύο οικοδομικούς κάδους και ένα φορτηγό  14 κυβικών με μπάζα και άλλα οικοδομικά υλικά μιας και  Γλαύκος είναι… διάσημος ως τόπος απόρριψης μπαζών, αλλά και 20 σακιά ανακυκλώσιμων, βάρους 245 kg και 28 σακούλες σκουπιδιών.

Η δεύτερη επιχείρηση καθαρισμού έγινε στις 10 του Απρίλη σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Περιβόλας και μέλη της Λέσχης ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας, ενώ γίνεται προσπάθεια από όλους να αναδειχθεί το μέρος, με βελτιωτικές κινήσεις.

Στον δεύτερο καθαρισμό αυτό συμμετείχαν περίπου 25 εθελοντές. Από αυτούς οι περισσότεροι είναι φοιτητές, οικογένειες ακόμα και συνταξιούχοι. «Συγκεντρωθήκαμε 22 εθελοντές και μαζέψαμε 34 σακούλες και ογκώδη ( 3.750lt) από το parking και τη γύρω περιοχή κατά μήκος του ποταμού. Ο ολοκληρωτικός καθαρισμός της περιοχής είναι  για την ομάδα μας στοίχημα και θα  κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για διαφύλαξη και ανάδειξη του» λέει ο κ. Μακρής ενώ αναφερόμενος, στις επόμενες δράσεις τους, τονίζει: «Για τη συνέχεια σκεφτόμαστε διάφορες δράσεις, σε όλη την Δυτική Ελλάδα. Ψάχνουμε να βρούμε κάποιες τοποθεσίες που να είναι κατά μήκος του Ιονίου. Μια από τις επόμενες θα είναι σε συνεργασία και με συλλόγους της περιοχής, στην λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου».

 Σε ό, τι αφορά την Πάτρα, οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν κανονικά. Η πρώτη θα γίνει στην περιοχή της Πλαζ, στο κολυμβητήριο, όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα λόγω και των σκηνιτών ρομά που βρίσκονται εκεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις