Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εντολή από Ιερά Σύνοδο να μην μιλούν οι ιερείς για το θέμα της Ρούλας Πισπιρίγκου

Εντολή από Ιερά Σύνοδο να μην μιλούν οι ...
Μαρτάτος Tάκης

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στη νέα εθνική οδό Πατρών Αθηνών είχε τελεστεί ως γνωστόν η κηδεία της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη σε κλίμα βαθιάς οδύνης στις 2 Φεβρουαρίου 2022 ενώ ακολούθησε η ταφή της στο κοιμητήριο Συχαινών. Μάλιστα Επικήδειο για την άτυχη Τζωρτζίνα είχαν εκφωνήσει ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης και η δασκάλα της από το 26ο Δημοτικό σχολείο.

Στο ναό του Αγ. Ελευθερίου είχε τελεστεί και ιερό μνημόσυνο για τη Τζωρτζίνα και τις αδελφούλες της,  Ίριδα και Μαλένα την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022 στο τέλος της Θείας λειτουργίας.

Το thebest.gr θέλησε να επικοινωνήσει μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με την σύλληψη την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα στο σπίτι της, της φερόμενης ως δράστιδας της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου, με τον προϊστάμενο του ναού του Αγ. Ελευθερίου π. Νικόλαο Μήλα για ένα σχόλιο και για το απλό ερώτημα αν κάποιος από την οικογένεια είναι ενορίτης του Αγίου Ελευθερίου.

Από τον νεωκόρο του ναού λάβαμε την απάντηση πως υπάρχει εντολή από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να μην απαντούν και να μην δίνουν συνεντεύξεις στα Μέσα ενημέρωσης και στους δημοσιογράφους οι ιερείς για θέματα επικαιρότητας όπως ο covid 19 & στην προκείμενη περίπτωση για το θέμα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με το μυστηριώδη θάνατο των τριών παιδιών της συγκεκριμένης οικογένειας στην Πάτρα.

Για το θέμα το thebest.gr επικοινώνησε και με τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης Χρύσανθο, ο οποίος μας επιβεβαίωσε τη ρητή εντολή από την Ιερά Σύνοδο που απαγορεύει σε ιερείς να σχολιάζουν το οτιδήποτε για την συγκεκριμένη υπόθεση και γενικότερα. Η εντολή αυτή έχει αποσταλεί σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της χώρας.   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις