Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρ. Κατσανιώτης: Το παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821 εξακολουθεί να μας εμπνέει

Ανδρ. Κατσανιώτης: Το παράδειγμα των προ...

Το μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη για την 25η Μαρτίου

Σήμερα εορτάζουμε την Εθνεγερσία του 1821. Την Ανάσταση του Γένους μας και την εγκαθίδρυση του νεότερου Ελληνικού Κράτους. Για εμάς τους Έλληνες, η 25η  Μαρτίου είναι κάτι παραπάνω από μια ιστορική επέτειος. Είναι η εθνική μας συνείδηση, συμβολίζει τον πυρήνα της εθνικής μας ταυτότητας. Μας υπενθυμίζει τις αρετές και τις δυνατότητες του Ελληνισμού όταν δίνει μάχες – ακόμα και άνισες - με ομοψυχία, πίστη και αποφασιστικότητα. Σχεδόν δύο αιώνες μετά τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη παραμένουν συγκλονιστικά «Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».

Το παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821 εξακολουθεί να μας εμπνέει, να μας καθοδηγεί και να μας υπενθυμίζει πως εμείς οι Έλληνες έχουμε ιερό χρέος ενωμένοι να προάγουμε τα συμφέροντα της Πατρίδας μας. Και πράγματι η Ελλάδα έχει αποδείξει διαχρονικά ότι πορεύεται με δύο βασικές αρχές. Τον σεβασμό της Διεθνούς νομιμότητας και την απόλυτη προάσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας και εθνικής της ανεξαρτησίας.

Αυτές τις αρχές προτάσσουμε και σήμερα έναντι της φρίκης του πολέμου  στην Ουκρανία υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού του Ανθρωπιστικού Δικαίου και της προστασίας του άμαχου πληθυσμού.

Εμείς οι Έλληνες, έχουμε και ένα επιπρόσθετο ενδιαφέρον καθώς στην Ουκρανία βρίσκονται οι ιστορικές κοινότητες του παρευξείνιου Ελληνισμού που έχουν γράψει από τις πιο συναρπαστικές σελίδες της μακραίωνης ιστορίας μας. Η καρδιά και το μυαλό μας είναι στους Έλληνες Ομογενείς της Μαριούπολης και της Οδησσού. Εκεί από όπου οι ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας αναζωπύρωσαν στην Ευρώπη την αγάπη για τον Ελληνικό Πολιτισμό και άναψαν την σπίθα «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία».

Χρόνια Πολλά!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις