Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΜέΡΑ25 Πάτρας: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες

ΜέΡΑ25 Πάτρας: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγε...

Παρόν στο Αντιρατσιστικό και Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο

 Το ΜέΡΑ25 Πάτρας έδωσε το παρόν στο Αντιρατσιστικό και Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Μαρτίου στην πλατεία Γεωργίου και στην πορεία που ακολούθησε.

Σχετική είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε:

"Οι πρόσφατες επιχειρήσεις-σκούπα της Ελληνικής Αστυνομίας στην πλατεία Βικτωρίας, στο Μεταξουργείο και στην Ομόνοια, με δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις μεταναστών/τριών και προσφύγων/γισσών αποδεικνύουν το μίσος και την εκδικητικότητα του κράτους για τους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας που αναζητούν μια άλλη προοπτική και μια κανονική ζωή, αφού αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις χώρες τους, άλλοι για οικονομικούς λόγους και άλλοι εξαιτίας πολέμων.

Υψώνουμε τις γροθιές μας και φωνάζουμε δυνατά για να ενώσουμε τις φωνές μας και να γκρεμίσουμε τα τείχη της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και του φασισμού.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία πολλαπλασιάζουν τις μεταναστευτικές ροές πληθυσμών και η Δύση -για άλλη μια φορά- δεν φαίνεται διατεθειμένη να αντιμετωπίσει σοβαρά την ανθρωπιστική κρίση, στην οποία αντιθέτως λαμβάνει μέρος με την παροχή όπλων και με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που καλλιεργεί.

Το μόνο όπλο μας είναι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά που καλούμαστε να επιδείξουμε. Να αγκαλιάσουμε ανθρώπους που παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Να στηρίξουμε κατατρεγμένες γυναίκες και μικρά παιδιά που ξεριζώνονται από τον τόπο τους.

Ειδικά τώρα, μετά τις καταγγελίες από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τις επιχειρήσεις του λιμενικού στο Αιγαίο και τα Pushbacks που έχουν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς από πνιγμό, και μετά τις αποκαλύψεις διεθνών μέσων για τις ελληνικές παραβιάσεις στα σύνορα του Έβρου και στο Αιγαίο.

Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην μισάνθρωπη πολιτική της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΜέΡΑ25 Πάτρας απαιτούμε:

- Να σταματήσουν οι παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

- Να κλείσουν τα hot-spots στα νησιά και να δεσμευτεί η Κυβέρνηση για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, παροχή ασύλου και ίσα δικαιώματα σε όλες/όλους.

- Απεμπλοκή της Ελλάδας από τις Ιμπεριαλιστικές Συμμαχίες και STOP στις εξωφρενικές κούρσες εξοπλισμών.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Αντίσταση στις ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις. Αγώνας για να ξεριζωθούν οι ναζιστικές ιδέες από την κοινωνία"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις