Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Περιφερειάρχης Νεκτ. Φαρμάκης ενημερώθηκε για την πορεία έργων στην περιοχή των Καλαβρύτων

Ο Περιφερειάρχης Νεκτ. Φαρμάκης ενημερώθ...

Όπως η αποπεράτωση του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων και το έργο σταθεροποίησης πρανών στον οδικό άξονα Πούντα – Καλάβρυτα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποπεράτωση του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε εφαρμογή της προγραμματικής σύμβασης που έχει με τον Δήμο Καλαβρύτων.

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την επίσκεψή του στην Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων, την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από υπηρεσιακούς παράγοντες και τον ανάδοχο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το έργο συμβασιοποιήθηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο και μέσα σε λίγους μήνες οι παρεμβάσεις, τις οποίες χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, παρουσιάζουν σημαντική εξέλιξη, ώστε σύντομα το κτίριο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, να καταστεί λειτουργικό.

Πιο συγκεκριμένα εκτελούνται οικοδομικές εργασίες και εγκαθίσταται μηχανολογικός εξοπλισμός, ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί με την επίπλωση του νέου Δημαρχείου.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί εργασίες ανακαίνισης και ενίσχυσης του κτιρίου, πλην όμως η αποπεράτωσή του εκκρεμούσε από το 2006. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο πέτυχε να ολοκληρώσει τη σχετική μελέτη, να προχωρήσει σε   προγραμματική σύμβαση, να ολοκληρώσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες και σήμερα το έργο να βρίσκεται στην τελική του φάση.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου σταθεροποίησης πρανών στον οδικό άξονα Πούντα – Καλάβρυτα, προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στο ύψος του Μεγάλου Σπηλαίου συζήτησε με υπηρεσιακούς παράγοντες για τις παρεμβάσεις που γίνονται με την τοποθέτηση ελεύθερου πλέγματος για την επένδυση των πρανών, προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα και η ασφάλεια σε αρκετές θέσεις του δικτύου όπου έχουν εκδηλωθεί προβλήματα προσβασιμότητας, εξαιτίας και των καταπτώσεων βράχων και υπερκείμενων εδαφικών μαζών.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπονται ακόμη, χωματουργικές εργασίες άρσης καταπτώσεων, τεχνικά έργα για την κατασκευή τοιχίων και συντήρηση παλαιών σιδηρών κατασκευών. Σκοπός του έργου όπως αναφέρει τέλος η ανακοίνωση, είναι η αποκατάσταση και η επαναφορά της λειτουργικότητάς του οδικού δικτύου, ώστε να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια της οδού και να διευκολύνονται οι χρήστες στις μετακινήσεις τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις