Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Τα καύσιμα έπληξαν και τις μεταφορές μαθητών με ταξί

Αχαΐα: Τα καύσιμα έπληξαν και τις μεταφο...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ζητούν επιδότηση του καυσίμου σε όλους τους επαγγελματίες

Επιδότηση του καυσίμου ζητούν οι επαγγελματίες ταξί της Πάτρας. Η κατάσταση στο κλάδο τους, μετά και τις αυξήσεις του πετρελαίου είναι δύσκολη και όπως αναφέρει στο thebest.gr o πρόεδρος των ταξιτζήδων Πάτρας Γιώργος Σίδερης  το ταξί είναι δευτερεύον, αν σκεφτούμε τις αυξήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα νοικοκυριά. Προτιμούν να κινηθούν είτε με τα πόδια, είτε με τα λεωφορεία».

Επίσης, ο κ. Σίδερης, μέσω του thebest.gr ξεκαθαρίζει, ότι η επιδότηση που ζητούν δεν αφορά μόνο τα σχολικά δρομολόγια αλλά όλα τα ταξί:  «Η αναπροσαρμογή του κομίστρου δεν αφορά μόνο τα σχολικά δρομολόγια, αφορά όλα τα ταξί, λόγω της μεγάλης αύξησης του πετρελαίου. Αυτό που ζητάμε είναι επιδότηση του καυσίμου και όχι μονομερώς γιατί τα σχολικά δρομολόγια αφορούν το 1/3 του στόλου των ταξί στην Πάτρα. Στα 650 ταξί που έχει η πόλη μας, τα 250 εκτελούν αυτά τα δρομολόγια» εξηγεί: «Σαν κλάδος αυτό είναι που ζητάμε, επιδότηση του καυσίμου σε όλους, όπου μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνετσαι και το θέμα του σχολικού δρομολογίου, γιατί όταν οι επαγγελματίες έδωσαν προσφορές τον Αύγουστο, τότε το πετρέλαιο είχε 1.30 ευρώ/λίτρο και τώρα έχει 2 και 2.10 ευρώ/λίτρο».

Σε ό, τι αφορά, ανακοίνωση περιφερειακής παράταξης που έκανε λόγο για συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους ιδιοκτήτες ταξί, ο κ. Σίδερης, ξεκαθαρίζει: «Δεν έγινε ποτέ ραντεβού με τον κ. Περιφερειάρχη, ωστόσο έχουμε ζητήσει να συναντηθούμε μαζί του».

Μεροκάματο στο μηδέν

Η αύξηση του πετρελαίου, έχει προβληματίσει τους επαγγελματίες ταξιτζήδες, καθώς στο τέλος της ημέρας πηγαίνουν στο σπίτι τους, με μεροκάματο ίσο με το μηδέν. Αναφορικά, με το αυτό, ο κ. Σιδέρης, λέει:  «Από τον ημερήσιο τζίρο ενός ταξί το μισό πηγαίνει στα καύσιμα και από ‘κει και πέρα  τα υπόλοιπα χρήματα που μας μένουν, πηγαίνουν στη συντήρηση των αυτοκινήτων. Προτιμούμε να μην πάμε μεροκάματο στο σπίτι γιατί έχουμε ευθύνη, μεταφέρουμε κόσμο. Έχουμε θέμα επιβίωσης και άμεσα τουλάχιστον για τα επαγγελματικά οχήματα, πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα από την Πολιτεία. Εμείς, τις ανατιμήσεις δεν μπορούμε να την μετακυλήσουμε στον πελάτη, όπως γίνεται στην ελεύθερη αγορά».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις