Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βομβαρδισμοί κοντά στην Οδησσό – Φόβος για ρωσική απόβαση τις επόμενες ώρες

Βομβαρδισμοί κοντά στην Οδησσό – Φόβος γ...

Οι Ουκρανοί παρατηρούν στενά τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα

Ο ρωσικός στρατός φέρεται να βομβάρδισε περιοχές δίπλα στην Οδησσό, με τα χτυπήματα να έρχονται κυρίως από το πυροβολικό. Πληροφορίες των ουκρανικών αρχών τόνισαν ότι κυρίως επλήγησαν δύο περιοχές, ενώ συνολικά φέρεται να έπεσαν περίπου 90 οβίδες.

Παράλληλα, σε όλη την περιοχή έχει σημάνει συναγερμός, καθώς στον ουκρανικό στρατό, υπάρχει η πληροφορία ότι οι Ρώσοι ετοιμάζουν απόβαση μέσα στη νύχτα ή τις επόμενες ώρες. Έτσι, οι Ουκρανοί παρατηρούν στενά τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα, στον οποίο περιέχονται δυνάμεις Ρώσων πεζοναυτών.

 Επίσης, σύμφωνα με το BBC, ο ρωσικός στρατός σταμάτησε ως ένα σημείο να πιέζει προς την Οδησσό από την ξηρά, αλλά ξεκίνησε να εξαπολύει επιθέσεις από την Χερσώνα προς τον Βορρά.

«Οι Ρώσοι κρατούν αιχμαλώτους σε νοσοκομείο στη Μαριούπολη»
Ο Πάβλο Κιριλένκο, επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Ντόνετσκ, δήλωσε ότι γιατροί και ασθενείς κρατούνται παρά τη θέλησή τους στο περιφερειακό νοσοκομείο εντατικής θεραπείας της Μαριούπολης από Ρώσους στρατιώτες.

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι του στο Telegram, ο Κιριλένκο είπε ότι ένας από τους υπαλλήλους του νοσοκομείου κατάφερε να διαβιβάσει πληροφορίες για το τι συνέβαινε εκεί.

«Είναι αδύνατο να βγούμε από το νοσοκομείο. Πυροβολούν συχνά, καθόμαστε στο υπόγειο. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο για δύο ημέρες. Πολυώροφα κτίρια γύρω μας καίγονται … οι Ρώσοι έχουν έφεραν εσπευσμένα 400 άτομα από τα γειτονικά κτίρια στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούμε να φύγουμε», είπε ο Κιριλένκο, επικαλούμενος τον υπάλληλο του νοσοκομείου.

«Οι Ρώσοι δέχθηκαν να μας ακούσουν»
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι, Ihor Zhovkva, οι διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία για την κατάπαυση του πυρός ήταν «περισσότερο εποικοδομητικές».

«Στους πρώτους γύρους η Ρωσία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει τη θέση μας και έθεσε τελεσίγραφα: ότι η Ουκρανία πρέπει να παραδοθεί, να αφήσει κάτω τα όπλα, ότι ο Πρόεδρός μας θα πρέπει υπογράψει τη συνθηκολόγηση. Αυτή τη στιγμή η Ρωσία άλλαξε τον τόνο της», σημειώνει ο άνθρωπος του Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις