Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ψήφος ομογενών και απογραφή φέρνουν αλλαγές στις έδρες- Χάνει μία η Αχαΐα

Ψήφος ομογενών και απογραφή φέρνουν αλλα...

Οι άλλες δύο εκλογικές περιφέρειες που θα βγουν "ζημιωμένες", είναι η Α' Αθηνών και ο Νότιος Τομέας Αθηνών, που χάνουν επίσης από μία έδρα

Μία από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες που "χάνουν" από τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο είναι η Αχαΐα, καθώς οι έδρες του νομού θα μειωθούν από 9 σε 8. Οι άλλες δύο εκλογικές περιφέρειες που θα βγουν "ζημιωμένες", είναι η Α' Αθηνών που από 14 πέφτει στις 13 έδρες και ο Νότιος Τομέας Αθηνών, που από 18 πέφτει στις 17.

Εξαιτίας της ψήφου των ομογενών οι τρεις αυτές περιοχές θα στερηθούν από 1 έδρα, ενώ όσον αφορά στις δύο της Αττικής, δεν αποκλείεται να έχουν και περαιτέρω ...απώλειες με βάση τα αποτελέσματα της απογραφής. Αυτό συμβαίνει, επειδή -λόγω της ήδη θεσμοθετημένης ψήφου των Ομογενών- θα πραγματοποιηθεί αύξηση του αριθμού των εδρών για το Επικρατείας από 12, σε 15.

Παράλληλα, στις προωθούμενες αλλαγές λόγω της ψήφου της Ομογένειας, είναι και το καθεστώς υποψηφιότητας των ομογενών, οι οποίοι σύμφωνα με τις πληροφορίες, δε θα σκορπίζονται τυχαία μέσα στο κομματικά ψηφοδέλτια. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις