Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλοίο με ελληνική σημαία παραμένει εγκλωβισμένο στην Οδησσό

Πλοίο με ελληνική σημαία παραμένει εγκλω...

Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ζητήσει τη συνδρομή της ελληνικής προξενικής αρχής

Τη συνδρομή της ελληνικής προξενικής αρχής στην Οδησσό για παρέμβαση στις τοπικές αρχές, έχει ζητήσει το υπουργείο Ναυτιλίας, για το ελληνικό φορτηγό πλοίο με έξι Έλληνες ναυτικούς που βρίσκεται στο λιμάνι Γιούζνε της πόλης αυτής, στα νότια της Ουκρανίας.

Στο συγκεκριμένο πλοίο δεν χορηγείται απόπλους, λόγω της αναστολής λειτουργίας των ουκρανικών λιμένων, με εντολή του ουκρανικού ναυτικού, εξαιτίας του πολέμου.

Επισημαίνεται πως το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στο υπουργείο Ναυτιλίας καθώς και η διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας, επικοινωνεί τακτικά με πλοιάρχους όλων των ελληνικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα αλλά – κατά το υπουργείο – δεν έχει αναφερθεί άλλο πρόβλημα.

Ανάλογη επικοινωνία με τους πλοιάρχους των πλοίων που βρίσκονται στην περιοχή έχει και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σημειώνεται ότι στο παρόν στάδιο, οι υιοθετηθείσες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν έχουν σοβαρή επίπτωση στις θαλάσσιες μεταφορές από και προς τη Ρωσία. Το καθεστώς των κυρώσεων τελεί υπό συνεχή επανεξέταση, αναλόγως των εξελίξεων στο πολιτικό και στρατιωτικό πεδίο, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις