Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ. Ε.Κ. Πάτρας ζητά τον ακριβή αριθμό επιβαινόντων και οχημάτων στο Ε/Γ – Ο/Γ Euroferry Olympia

Η ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ. Ε.Κ. Πάτρας ζητά τον ακριβ...

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση της ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ. Ε.Κ. Πάτρας και του σωματείου ναυτεργατών που ζητούν τον ακριβή αριθμό επιβαινόντων και οχημάτων στο Ε/Γ – Ο/Γ Euroferry Olympia: Η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία (ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ.) και το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων "Ο Άγιος Νικόλαος" Απαιτούμε Άμεσα να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τον ακριβή αριθμό επιβαινόντων και οχημάτων στο Ε/Γ – Ο/Γ Euroferry Olympia του Ομίλου Grimaldi.

Απαιτούμε, επίσης, να διεξαχθεί Άμεσα Ενδελεχής Έλεγχος από Ανεξάρτητους Ειδικούς Εμπειρογνώμονες για τις διαδικασίες νομιμοποίησης του πιστοποιητικού αξιοπλοΐας του πλοίου που διενεργήθηκε στις 24/1/2022.

Η μείωση των εργαζομένων, η μη τήρηση της Εργατικής & Ναυτιλιακής Νομοθεσίας, η μη τήρηση των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας, των κανόνων Πυρασφάλειας, η μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων στα οχήματα, η παράνομη -λόγω των άθλιων συνθηκών μέσα σε αυτές- διαμονή των οδηγών μέσα σε αυτά, η έλλειψη ελέγχου από τους εργαζόμενους μέσα στα γκαράζ λόγω έλλειψης προσωπικού και καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των Ναυτεργατών έχουν δυστυχώς αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.

Στον βωμό των συμφερόντων και του κέρδους των εφοπλιστών, οι Ανθρώπινες Ζωές και Αξίες έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων "Ο Άγιος Νικόλαος" έχει προβεί σε σωρεία καταγγελιών στο Υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς και στα Λιμεναρχεία και αλλού, για όλες τις παρανομίες μέσα στα πλοία. Δυστυχώς, φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Απαιτούμε Άμεσα να ολοκληρωθεί η Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης, ώστε να τερματιστεί η αγωνία για την τύχη των 10 αγνοούμενων.

Η ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ. και το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων "Ο Άγιος Νικόλαος" θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, να προασπίζουν και να υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματα των Εργαζομένων Ναυτεργατών για την ασφάλεια όλων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις