Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Euroferry Olympia: Το σχέδιο της ΕΜΑΚ για να ελέγξει όλο το πλοίο

Euroferry Olympia: Το σχέδιο της ΕΜΑΚ γι...

Ποιες οι δυσκολίες

Δύσκολο εξακολουθεί να είναι το έργο των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ στο Euroferry Olympia που βρίσκεται ανοιχτά της Κέρκυρας. Έχουν καταφέρει να φτάσουν στο δεύτερο γκαράζ του πλοίου, ωστόσο τα εμπόδια είναι πολλά.

Στο πλοίο υπάρχουν 12 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που ψάχνουν για τους 10 αγνοούμενους, αλλά δεν έχουν φτάσει σε όλα τα σημεία του.

Το αρνητικό στην προσπάθεια που γίνεται είναι το γεγονός ότι δεν είναι όλοι οι χώροι του πλοίου προσβάσιμοι και δεν έχουν καταφέρει οι πυροσβέστες να φτάσουν σε όλα τα deck.

Και αυτό γιατί οι συνθήκες είναι τέτοιες που υπάρχουν deck τα οποία δεν μπορούν να τα πλησιάσουν. Οι νταλίκες μέσα στο πλοίο είναι με τέτοιο τρόπο σταθμευμένες, λένε οι πυροσβέστες, που εφάπτεται η μία δίπλα στην άλλη με συνέπεια να μην μπορούν να κάνουν τον έλεγχο τον οποίο θέλουν σε αυτές.

Μια λύση είναι να ρυμουλκηθεί το πλοίο στο λιμάνι, δηλαδή να έρθει σε επαφή με τη στεριά, να άνοιγε η μπουκαπόρτα, να έβγαζαν τις νταλίκες σιγά σιγά για να μπορέσουν έτσι να κάνουν καλύτερα τον έλεγχο.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα σε αυτή τη φάση φαντάζει πολύ δύσκολο, διότι το πλοίο βγάζει τοξικό καπνό και δεν είναι ασφαλές να πλησιάσει στον αστικό ιστό.

Όσο κυλούν, πάντως, οι ώρες ο καπνός πέφτει και η κατάσταση γίνεται πιο διαχειρίσιμη. Το συγκεκριμένο σχέδιο  αναμένεται να εφαρμοστεί τα επόμενα 24ωρα, αλλά πρόκειται για μια επιχείρηση που θα πάρει πολλές ημέρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις