Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Άρχισε η κίνηση στα ανθοπωλεία για τον Άγιο Βαλεντίνο- Στην κορυφή της ζήτησης τα τριαντάφυλλα “For Ever”

Πάτρα:  Άρχισε η κίνηση στα ανθοπωλεία γ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

H "παράδοση" της γιορτής των ερωτευμένων

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και η  αγορά, ειδικά για τους ανθοπώλες, δείχνει ότι θα φέρει μια μικρή, έστω, οικονομική ανάσα. Οι ανθοδέσμες, τα μπουκέτα και τα λουλούδια αποτελούν «παράδοση» ως δώρο για τα ζευγάρια, ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων.

Οι ιδιοκτήτες των ανθοπωλείων γεμίζουν τις βιτρίνες τους με δώρα για τους ερωτευμένους και αρκετοί είναι οι πελάτες που κάνουν κρατήσεις και παραγγελίες. Όπως, αναφέρει στο thebest.gr o πρόεδρος των ανθοπωλών νομού Αχαΐας Νίκος Ανδρικόπουλος:  «Ο κόσμος γενικώς είναι πιεσμένος, από κει και πέρα όμως, του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια μέρα που την ξεχωρίζουν και την γιορτάζουν. Ήμαστε μερικές ημέρες πριν και ήδη έχει ξεκινήσει η κίνηση, μέχρι στιγμής πάμε καλά. Το κόκκινο χρώμα είναι αυτό που χαρακτηρίζει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και το κόκκινο τριαντάφυλλο είναι ο βασιλιάς της 14ης Φεβρουαρίου» τονίζει ο κ.Ανδρικόπουλος. Στη μόδα είναι το τριαντάφυλλο For ever, αυτό που μένει για πάντα, είναι επεξεργασμένο και δεν χρειάζεται καν  νερό και με την κατάλληλη διακόσμηση όπως π.χ. σε μια γυάλα ή ένα κουτί, είναι ένα πρωτότυπο δώρο για την συγκεκριμένη ημέρα. Αρκετοί, όμως, ξεφεύγουν από το παραδοσιακό τριαντάφυλλο και προτιμούν ορχιδέες ή τις κόκκινες τουλίπες. Eμείς ως ανθοπώλες, έχουμε όλες τις λύσεις, για όλους μας τους πελάτες, Ακόμα και με λίγα χρήματα, εμείς μπορούμε να κάνουμε μια ανθοδέσμη να φαίνεται εντυπωσιακή και ακριβή».

 

Όσο για το πόσο θα κοστίσει φέτος στους ερωτευμένους η αποστολή λουλουδιών, εξηγεί  πως αν και η γενικότερη αύξηση των προϊόντων ενδέχεται να επηρεάσει τις τιμές στα άνθη, θα προσπαθήσουν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές: «Ο κόσμος δεν έχει χρήματα, όταν το ρεύμα και τα είδη πρώτης ανάγκης είναι στα ύψη, δύσκολα κάνει άλλου τύπου αγορές. Το ίδιο βέβαια αφορά και τα ανθοπωλεία ως επιχειρήσεις, που καλούμαστε να πληρώσουμε πολλές φορές και τα διπλάσια ποσά στο ρεύμα. Αυτό μας οδηγεί και εμάς σε ανατίμηση τιμών στα προϊόντα μας, δεν είναι μεγάλη αλλά δεν παύει να υπάρχει».  

Το «χτύπημα» της πανδημίας

Ένας από τους κλάδους που χτυπήθηκε άσχημα από την πανδημία είναι και αυτός των ανθοπωλών και όπως λέει ο κ. Ανδρικόπουλος, ακόμα και τώρα δεν έχουν καταφέρει να επανέλθουν στην προ-κορωνοϊού εποχή:  «Ακόμα ο κλάδος δεν έχει επανέλθει μετά το κλείσιμο λόγω της πανδημίας και το μεγάλο πρόβλημα είναι με τους γάμους που εξακολουθεί να υφίσταται . Αρκετά ζευγάρια περιορίζονται σε μια γαμήλια ανθοδέσμη και στον στολισμό του αυτοκινήτου. Ακόμα στο σκηνικό υπάρχουν και οι αναβολές των γάμων. Επίσης υπάρχει πολλές φορές περιορισμένος αριθμός καλεσμένων, ειδικά στα γλέντια και δεν γίνεται σε αυτά ο στολισμός που γνωρίζαμε παλιά» . 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις