Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Aχαϊας σχολιάζουν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή από τη βάση

Τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  Aχαϊας σχολι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λένε στο thebest.gr Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Μάρκου, Μιχάλης Σιδηρόπουλος και Γιώργος Κυριακόπουλος

Με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή προέδρου από τη βάση, δηλαδή από τα μέλη του κόμματος και όχι από τους συνέδρους, οδεύει προς το Συνέδριό του ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνον εκείνοι που θα έχουν εγγραφεί ως μέλη του κόμματος με καταληκτική ημερομηνία πριν από την εκλογή  ενώ η συζήτηση για εκλογή προέδρου απευθείας από τα μέλη  είχε αρχίσει να συζητείται μετά από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 

Τέσσερα στελέχη του κόμματος σχολιάζουν την πρόταση Τσίπρα στο thebest.gr

Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

«Είναι μία πρόταση του Προέδρου που πάει προς συζήτηση στο συνέδριο και ανοίγει ένα γόνιμο διάλογο και προσυνεδριακά και στο συνέδριο για το πώς το κόμμα σε μία εποχή ατομικισμού απομόνωσης, μπορεί να γίνει πιο δημοκρατικό και συμμετοχικό. H πρόταση αυτή συνδυάζεται με άλλες ρηξικέλευθες προτάσεις- εισηγήσεις προς το συνέδριο όπως η έμφυλη ισότητα στο κόμμα, η διάρκεια θητείας των αιρετών προσώπων για να μη γίνεται το κόμμα χώρος καριέρας και η δυνατότητα ψηφιακής συμμετοχής».

 

Κώστας Μάρκου, βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ βρίσκεται στην ευθεία γραμμή για να προχωρήσει προς το συνέδριό του που θα σηματοδοτήσει την επαφή του με την κοινωνία και το άνοιγμά του προς αυτήν που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν κατατεθεί πολλές προτάσεις, δεδομένου ότι πρόκειται και για ένα καταστατικό συνέδριο. Κατατέθηκε πριν δύο μέρες και η πρόταση του προέδρου για εκλογή από τη βάση του κόμματος. Μία πρόταση  που σηματοδοτεί το άνοιγμα του κόμματος ακόμα περισσότερο, η εκλογή του προέδρου και της κεντρικής επιτροπής πάνε μαζί. Η πρόταση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση διεύρυνσης του κόμματος. Το συνέδριο θα λάβει όμως τις τελικές αποφάσεις.

Γιώργος Κυριακόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

«Θεωρώ ότι ο Αλέξη Τσίπρας δεν θα είχε πρόβλημα εκλογής από καμία διαδικασία Είναι ο πολιτικός που δυνάμωσε τον ΣΥΡΙΖΑ και η κοινωνία μέσα από συνεχείς εκλογικές διαδικασίες έχει αποδεχθεί τον ηγετικό του ρόλο στο κόμμα.

Η πρότασή του για εκλογή του Προέδρου από την βάση είναι στα πλαίσια καθολικών αλλαγών στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που προσβλέπουν σε ένα κόμμα ανοιχτό σύγχρονο που θα αγκαλιάσει πολίτες από το κέντρο μέχρι την αριστερά». 

Μιχάλης Σιδηρόπουλος, Συντονιστής Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

«Στη πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε μια δέσμη μέτρων, ως προτάσεις, για αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος. Το πλέγμα αυτό είναι προτάσεις τόσο του ίδιου του Προέδρου όσο και της αρμόδιας Επιτροπής Καταστατικού που εργάστηκε το προηγούμενο διάστημα πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν μέρος της συζήτησης και της ζύμωσης που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου σε όλες τις οργανώσεις μελών ενώ το σώμα του Συνεδρίου θα αποφασίσει τη τελική μορφή του Καταστατικού του κόμματος μας.

Η πρόταση του Προέδρου για εκλογή της ηγεσίας του κόμματος, του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής, από τη βάση του κόμματος είναι μια πρόταση - τομή που δίνει την δυνατότητα στα κομματικά μέλη να αποφασίσουν για την ηγεσία του κόμματος. Παράλληλα αποβλέπει προς την περαιτέρω διεύρυνση του κόμματος, την ενίσχυση του ανοίγματος του στην κοινωνία καθώς και την ενδυνάμωση της συμμετοχής των μελών. Είναι μια πρόταση που αλλάζει τη μέχρι τώρα δομή του κόμματος, επηρεάζει τη μορφή του και για αυτό απαιτείται μια περαιτέρω συζήτηση για να διασαφηνιστούν όποιες ενστάσεις και ζητήματα μπορεί να προκύπτουν. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε το χρόνο να προχωρήσουμε σε αυτή την ενδελεχή συζήτηση στην πορεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος και να προετοιμάσουμε την κομματική δομή για την επόμενη μέρα και τη νέα διακυβέρνηση».

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις