Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άσυλο Ανιάτων: Αρνητικά στον μοριακό έλεγχο τα 5 δείγματα από περιθαλπόμενους που είχαν αρχικά βρεθεί θετικά

Άσυλο Ανιάτων: Αρνητικά στον μοριακό έλε...

Διενεργήθηκαν συνολικά 157 δειγματοληψίες και μόνο μία ήταν θετική & επρόκειτο για εργαζόμενη του ιδρύματος με χαμηλό ιικό φορτίο στην οποία δόθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές οδηγίες

Άλλη μια δοκιμασία με τον κορωνοϊό τέλειωσε με επιτυχία για τους περιθαλπόμενους του ιδρύματος Άσυλο Ανιάτων Πατρών, στην πλατεία Παντοκράτορος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση από την πρόεδρο του συγκεκριμένου φιλανθρωπικού σωματείου, Γωγώ Καραλή, σε δειγματοληπτικό Μοριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7/1/2022, σε 20 περιθαλπόμενους του Ιδρύματος, τα αποτελέσματα ήταν ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

Μεταξύ των περιθαλπομένων, τα δείγματα των οποίων εξετάστηκαν ήσαν και πέντε (5), οι οποίοι είχαν εξεταστεί  την περασμένη Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2022, και είχαν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό, με πολύ χαμηλό ιικό φορτίο, που σημαίνει πως δεν μετέδιδαν τον ιό.

Ο συναγερμός είχε σημάνει το πρωί της περασμένης Τετάρτης όταν περιθαλπόμενος του Ιδρύματος Άσυλο Ανιάτων που νοσηλεύεται στο Π.Π.Ν.Π βρέθηκε θετικός σε μοριακό έλεγχο που έγινε στο Νοσοκομείο. Αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε στο Ίδρυμα το γεγονός, ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ, κινητή μονάδα του οποίου έσπευσε στο Άσυλο Ανιάτων, και πραγματοποίησε rapid tests στο σύνολο των περιθαλπομένων και των εργαζομένων. Ενημερώθηκαν παράλληλα και όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες Αρχές σε Πάτρα (6η Υγειονομική Περιφέρεια, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος- Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας) και Αθήνα (Γραφείο Αντιπροέδρου ΕΟΔΥ και Συναρμόδια Υπουργεία), αναφέρει η ανακοίνωση.

Διενεργήθηκαν συνολικά  εκατόν πενήντα επτά (157) δειγματοληψίες και μόνο μία εξ αυτών ήταν θετική. Συγκεκριμένα επρόκειτο για  εργαζόμενή μας, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Παράλληλα πραγματοποιήσαμε (39) μοριακά tests "PCR" σε περιθαλπόμενους του Γ’, ορόφου, στον οποίον όροφο βρισκόταν ο περιθαλπόμενος που ανιχνεύθηκε θετικός στο Π.Π.Γ.Ν.Π και από τα αποτελέσματα αυτών προέκυψαν πέντε (5) θετικά κρούσματα με πολύ χαμηλό ιικό φορτίο. Οι περιθαλπόμενοί μας αυτοί ήσαν  ασυμπτωματικοί και με πολύ καλά ζωτικά σημεία.  Αμέσως μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων απομονώθηκαν στους θαλάμους καραντίνας.

Τα μοριακά tests που έγιναν και σε αυτούς τους πέντε σήμερα έδωσαν αρνητικά αποτελέσματα.

Εντοπίστηκε (1) εργαζόμενη θετική με χαμηλό ιικό φορτίο και στην οποία δόθηκαν οδηγίες από τον Ιατρό του Ιδρύματος.

Τα επόμενα προγραμματισμένα tests από τον ΕΟΔΥ είναι για την  ερχόμενη Τρίτη 11/1/2022.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις