Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σχολεία: Σήμερα οι αποφάσεις για άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου - Ανακοινώνεται ανανεωμένο πρωτόκολλο

Σχολεία: Σήμερα οι αποφάσεις για άνοιγμα...

Στις 2 το μεσημέρι η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών

Συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη 4 Ιανουαρίου, στις 14:00 η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ώστε να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση και να εισηγηθεί για το αν και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα κάνουν δηλώσεις. Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στόχος είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.


Οι αλλαγές που θα έρθουν, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι αύξηση των self test από 2 την εβδομάδα σε 3, ενώ για το κλείσιμο της τάξης, αναμένεται το ποσοστό από 50% +1, να μειωθεί σε 30% ή 40%.

Παράλληλα, όταν εντοπίζεται κρούσμα μέσα στην τάξη, να μην κάνουν τεστ μόνο όσοι κάθονται γύρω του (σαν ένας "σταυρός" που ήταν μέχρι τώρα) αλλά όλοι οι μαθητές της τάξης

Επιπλέον, υπάρχει και η απόφαση της κυβέρνησης να ανασταλούν οι σχολικές εκδρομές με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας (η υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε ήδη από τις 30 Δεκεμβρίου), η οποία περιλαμβάνει όλα τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί για την ανάσχεση και αυτού του κύματος της πανδημίας κατά του κορονοϊού.

 
 
Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

Αναστέλλεται η πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας.
Πλήρης λειτουργία δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης με δια ζώσης εκπαίδευση (ομαδικά, ατομικά μαθήματα και εξετάσεις) με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εκδίδονται από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Σήμερα το υφιστάμενο πρωτόκολλο, το οποίο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και γονείς, προβλέπει ότι για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να νοσήσουν παραπάνω από τους μισούς μαθητές (50%+1). Παράλληλα αρκετοί ειδικοί ζητούσαν εδώ και καιρό να ακυρωθούν οι σχολικές εκδρομές που είχαν γίνει εστία υπερμετάδοσης κορονοϊού.


Τέλος, όπως ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, το άνοιγμα των σχολείων δεν επηρεάζει κάπου, είτε αυτό γίνει τώρα είτε σε 10 μέρες καθώς «η μετάλλαξη Όμικρον είναι εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή και θεωρητικά, όποτε και ν’ ανοίξουν τα σχολεία, η μετάδοση θα συμβεί», ενώ τόνισε ότι η διακοπή των σχολείων προκαλεί τεράστιο στρες σε όλη την κοινωνία.

.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις