Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

RETROSPECTIVE 2021

/

Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν το  2021 στον τομέα της Υγείας- Χάρισαν ζωή και ελπίδα

Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν το  2021 στον τ...

Βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή

Στον τομέα της Υγείας, και το 2021, δόθηκαν καθημερινοί αγώνες μέσα σε τεράστιες δυσκολίες και ελλείψεις. Το μεγάλο στοίχημα ήταν η μάχη κατά της πανδημίας εντός και εκτός νοσοκομείων. Ειδικά οι λοιμωξιόλογοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή προσπαθώντας να κρατήσουν στη ζωή τους ασθενείς τους.

Μέρα νύχτα οι γιατροί έδιναν σκληρές μάχες μέσα και έξω από τις ΜΕΘ δίνοντας όλες τους δυνάμεις για τον σκοπό τους. Ήταν εκείνοι που εμπιστευτήκαμε και ξεπέρασαν τους εαυτούς τους για μην προδώσουν αυτή την εμπιστοσύνη.  

 

Η Καρολίνα Ακινόσογλου, λοιμωξιολόγος και υπεύθυνη της κλινικής Covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου βρέθηκε όλους αυτούς τους μήνες στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Το χρονικό 2 ετών πανδημίας- Η Κ. Ακινόσογλου αφηγείται τις συνθήκες και τη νέα πραγματικότητα για τους υγειονομικούς - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και πρώην Διευθυντής της Παθολογικής του ΠΓΝΠ  ήταν και το 2021 ένα από τα πρόσωπα που ακούσαμε με προσοχή. Μέλος της Επιτροπής των λοιμοξιολόγων που καθοδηγεί στη μάχη κατά της πανδημίας. Ο Χαράλαμπος Γώγος και η ομάδα του, ήταν οι πρώτοι που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό με την εμφάνισή του στην Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο. Τον Μάιο εξελέγη μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

Ο Γιάννης Καρβέλης, διοικητής της 6ης ΥΠΕ, με τους συνεργάτες του έκανε ότι ήταν δυνατό να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων που χρειάστηκε να νοσηλεύσουν μεγάλο αριθμό ασθενών. Η 6η ΥΠΕ δε σταμάτησε όλη τη χρονιά να πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους για να εντοπιστούν άμεσα κρούσματα κορωνοϊού ενώ συνέβαλε και στο να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί κατά του ιού στην περιοχή.

Ο Μάρκος Μαραγκός καθηγητής – λοιμωξιολόγος με μακρά θητεία στο ΠΝΓΠ και το Πανεπιστήμιο Πατρών ο Μάρκος Μαραγκός, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής της Παθολογικής του ΠΓΝΠ  εξελέγη  το Μάιο Αντιπρόεδρος  της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

Ένας χρόνος κορωνοϊός: Ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του ΠΓΝΠ, Μάρκος Μαραγκός μιλά για την πανδημία

Η Άννα Μαστοράκου Πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Πατρών δεν σταμάτησε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης χρονιάς βρισκόταν στις επάλξεις. Η κα Μαστοράκου μάλιστα βρέθηκε και αντιμέτωπη με επιθέσεις από αντιεμβολιαστές με την τελευταία να γίνεται στο τέλος της χρονιάς.

Τι λέει η Άννα Μαστοράκου στο thebest μετά την επίθεση από αντιεμβολιαστές- «Με αποκάλεσαν δολοφόνο»

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπερειφεριάρχης Δυτικής Ελλάδας, αρμόδιος σε θέματα υγείας, είχε πολλή δουλειά όλο το 2021. Παρακολουθώντας στενά την πορεία της πανδημίας στην περιοχή , μαζί με τους συνεργάτες, έδωσε από την πλευρά του, τους δικούς του αγώνες.  Ένας από αυτούς είναι η λειτουργεία του mega εμβολιαστικού κέντρου που συνέβαλε σημαντικά στο εμβολιαστούν χιλιάδες πολίτες κατά του κορωνοϊού.

O Αργύρης Τζουβελέκης, αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας έδωσε μέσα στο νοσοκομείο καθημερινές μάχες προκειμένου να σωθούν ασθενείς. Παράλληλα δεν σταμάτησε να μιλά δημόσια για τη σημασία του εμβολιασμού και να εξηγεί γιατί οι πολίτες πρέπει να προχωρήσουν σε αυτόν.

Ο Γιώργος Χρούσος, ο Πατρινός επιστήμονας με διεθνή αναγνώριση, καθηγητής παιδιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμβολιασμών Γεώργιο Χρούσο ο οποίος μας μετέφερε τη γνώση που υπάρχει γύρω από τους εμβολιασμούς σε νέους. 

Γιώργος Χρούσος στο thebest.gr: Στους 200.000 εφήβους, οι 2 θα έχουν παρενέργειες από το εμβόλιο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Retrospective 2021