Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα και Ηλεία "διεκδικούν" το καταδυτικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας

 Αχαΐα και Ηλεία "διεκδικούν" ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πόρισμα μέσα στο 2022

Πιο κοντά στην απόκτηση του δικού της καταδυτικού πάρκου είναι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή γίνονται μελέτες για το ποια είναι η πλέον κατάλληλη περιοχή για τη δημιουργία του ενώ μέσα στο 2022 θα έχει γίνει η επιλογή της περιοχής στην οποία θα δημιουργηθεί. 

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, «η δημιουργία του καταδυτικού πάρκου προχωρά και μας ενδιαφέρει πολύ καθώς θα προσφέρει στην τουριστική ανάπτυξη προσελκύοντας αρκετό κόσμο από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα. Πρόκειται για κόσμο που ενδιαφέρεται για τις καταδύσεις ενώ ένα τέτοιο πάρκο εάν προβληθεί, θα είναι πόλος έλξης. Είναι σημαντικό κομμάτι του θεματικού τουρισμού.

Το πού θα δημιουργηθεί το πάρκο είναι κάτι που δεν έχει οριστικοποιηθεί. Υπάρχουν διάφορα σημεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα οποία μπορεί να επιλεγούν γι΄ αυτόν τον σκοπό. Ενδεχομένως να μην είναι ένα, αλλά δύο.  Γίνονται ήδη οι σχετικές μελέτες έτσι ώστε να καταλήξουμε σε αυτό και ήδη ελέγχονται τα σημεία της ακτογραμμής. Θα πρέπει να υπάρχει ομαλή πρόσβαση στο σημείο της παραλίας που θα γίνεται η γειτνίαση με τη θάλασσα. Από εκεί και πέρα σημασία έχει ο βυθός, η κλίση του, από την παραλία και προς τη θάλασσα και φυσικά η ομορφιά του. θα πρέπει να υπάρχουν και κάποια αξιοθέατα. Πέρα από το οικολογικά κομμάτι υπάρχουν και άλλα στοιχεία, όπως είναι τα καράβια, τα παλιά και ιστορικά ναυάγια που έχουν ενδιαφέρον και προσελκύουν κόσμο. Όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν για να οριστεί κάποια περιοχή».

Όπως αναφέρει, «επικρατέστεροι είναι οι νομοί Αχαΐας και Ηλείας. Σε αυτούς τους δύο υπάρχει η μεγαλύτερη πιθανότητα. Θα εξεταστεί όλη η παραλιακή ακτή τους. Θεωρώ ότι μέσα στο 2022 θα ανατεθεί αλλά και θα ολοκληρωθεί. Θα έχουμε ένα πόρισμα για το ποια είναι η κατάλληλη περιοχή ενώ από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποια πράγματα, νομοθετικά, που πρέπει να γίνουν. Θα πρέπει με βάση το πόρισμα- μελέτη που θα έχουμε να κινηθούμε προς  το Υπουργείο Πολιτισμού για να χαρακτηριστεί και επίσημα η περιοχή ως  καταδυτικό πάρκο.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν σχολές και με κάποιο τρόπο θα πρέπει να ενισχυθούν καθώς δεν έχουν όλοι δίπλωμα, υπάρχουν οι αρχάριοι εκτός από τους πιο έμπειρους. Είναι βασικό κομμάτι οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με αυτό και μετά είναι τα ξενοδοχεία τα οποία έτσι και αλλιώς υπάρχουν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις