Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αστικά λύματα: Μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου στην Πάτρα

Αστικά λύματα: Μεγάλη μείωση του ιικού φ...

Μειωτικές και σταθεροποιητικές τάσεις στην πλειοψηφία των περιοχών που ελέγχθηκαν

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 6 έως 12 Δεκεμβρίου 2021, παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS CoV-2 στα αστικά λύματα των έξι από τις δεκατρείς (6/13) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ), αυξητικές τάσεις σε πέντε από τις δεκατρείς (5/13) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο από τις δεκατρείς (2/13) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρή μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα παρατηρήθηκε στην Ξάνθη (-33%), στη Λάρισα (-36%), στην Αλεξανδρούπολη (-45%) και στην Πάτρα (-69%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στο Βόλο (-21%) και στη Θεσσαλονίκη (-22%).

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στις τέσσερεις πόλεις της Κρήτης που ελέγχονται από το ΕΔΕΛ. Συγκεκριμένα, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε καθαρή αύξηση στον Άγιο Νικόλαο (+45%), στα Χανιά (+84%), στο Ηράκλειο (+109%) και στο Ρέθυμνο (+258%). Οριακή ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Ιωάννινα (+25%).

Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Κέρκυρα (-2%) και στην Αττική (-3%).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις