Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καραμανδάνειο: Πόσα παιδιά θα εμβολιαστούν μέχρι τέλος του μήνα

Καραμανδάνειο: Πόσα παιδιά θα εμβολιαστο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου

Ξεκινούν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί παιδιών στην Πάτρα. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, πολλά. Μάλιστα από εδώ και πέρα, νέα ραντεβού μπορούν να κλειστούν από τις 15 Ιανουαρίου και μετά.

Πιο συγκεκριμένα στο Καραμανδάνειο, όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο διοικητής του νοσοκομείου, Παύλος Αθανασόπουλος, «στις 18 θα εμβολιαστούν 48 παιδιά ενώ τη Δευτέρα θα εμβολιαστούν 88 παιδιά. Εκείνη την ημέρα έχουμε διπλή βάρδια, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Τις υπόλοιπες μέρες όπου οι εμβολιασμοί ξεκινούν από τη μία το μεσημέρι,  είναι κλεισμένα όλα τα ραντεβού, 48 περίπου ραντεβού καθημερινά,  μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

Από την καινούργια χρόνια στην πλατφόρμα θα μπουν καινούργια παιδιά για εμβολιασμό. Είμαστε έτοιμοι για τη διαδικασία, έχουμε το απαραίτητο προσωπικό και τα πάντα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουμε το Σάββατο.  Η διαδικασία είναι γνωστή, τα παιδιά θα έρχονται μαζί με τον γονιό ο οποίος θα δίνει το ιατρικό ιστορικό και στη συνέχεια θα γίνεται ο εμβολιασμός. Το κάθε φιαλίδιο αντιστοιχεί σε 10 παιδιά. Έχουμε προσέλευση, ο κόσμος καλεί για να πάρει πληροφορίες και θέλει να κλείσει ραντεβού το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο αυτό πλέον μπορεί να γίνει επί της ουσίας από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά αφού όλα τα ραντεβού μέχρι τότε είναι κλεισμένα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Πάτρας και της Αχαϊας υπάρχουν μόνο τρία εμβολιαστικά για παιδιά (Καραμανδάνειο, Αίγιο, Ναύπακτος).

Αναφερόμενος στις μελέτες που έχουν γίνει σχετικά με τις παρενέργειες ο διεθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής στο νοσοκομείο του Ρίου Γαβριήλ Δημητρίου τονίζει πως, "σε δείγμα 3.000 παιδιών δεν αναφέρθηκε καμία παρενέργεια πέρα από τις συνηθισμένες που βλέπουμε σε μεγαλύτερες ηλικίες. Το μέγεθος του δείγματος ήταν μικρό για μυοκαρδίτιδες, όμως στην Αμερική έχουν γίνει πολλά εμβόλια σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και δεν έχει αναφερθεί κάτι. Τέτοιες παρενέργειες, σαν τη μυοκαρδίτιδα, αφορούσαν μεγαλύτερες ηλικίες. Στην ηλικία 12-15 έχουμε 40 μυοκαρδίτιδες ανά ένα εκατ. εμβολίων, στα αγόρια. Στα κορίτσια είναι τέσσερις στο 1 εκατομμύριο. Να τονίσουμε ότι τελευταία έχουμε δει μυοκαρδίτιδες από άλλους ιούς ενώ ο covid προκαλεί συχνά αυτό το πρόβλημα. Από την μία βλέπουμε ότι τα παιδιά περνούν πιο ήπια τον κορωνοϊό αλλά αρκετά από αυτά καταλήγουν σε μονάδα και ένα ποσοστό καθόλου ευκαταφρόνητο παρουσιάζει μετά από τον covid, φλεγμονώδες σύνδρομο. Η συχνότητα είναι 3 στις 10.000, δηλαδή, 300 περιστατικά στο εκατομμύριο. Πολλά καταλήγουν σε μονάδα με καρδιακά προβλήματα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις