Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Mε προσοχή ξεκίνησε το προσκύνημα στον Άγιο Ανδρέα- «Εμπιστεύομαι τον κάθε Πατρινό» λέει ο Μητροπολίτης- ΦΩΤΟ

Mε προσοχή ξεκίνησε το προσκύνημα στον Ά...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έξω πό την εκκλησία

Ξεκίνησε το προσκύνημα στον Ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, με την Πάτρα να είναι έτοιμη για την μεγάλη γιορτή του Πολιούχου της με μέτρα και αποστάσεις λόγω της πανδημίας. Αν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα παραστεί, στην Πάτρα θα βρεθεί αύριο ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης θα βρεθεί ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, «για τα μέτρα και τους ελέγχους έχω τονίσει επανειλημμένως προς πάσα κατεύθυνση, ότι έχουμε συνεργαστεί με τους τοπικούς φορείς έτσι ώστε οι πιστοί να εισέρχονται με ασφάλεια, με αποστάσεις και με μάσκες στην εκκλησία. Θα προσκυνούν κα θα εξέρχονται από την άλλη πύλη. Η εγκύκλιος και η οδηγίες της Ιεράς Συνόδου είναι σαφέστατες.

Είναι αδύνατον να γίνει έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμών ή αρνητικών rapid test. Ο καθένας μας έχουμε τη συναίσθηση της προσωπικής μας ευθύνης έναντι του θεού και των συνανθρώπων μας. Διότι η υγεία μας είναι πολύτιμο αγαθό. Κάνω έκκληση να τηρηθούν όλα τα μέτρα, και να απευθυνθούμε προς το θεό προσευχητικά και εξομολογητικά, με μετάνοια.  Πιστεύω ότι η Πάτρα και τον Άγιο θα τιμήσει και τα μέτρα θα τηρήσει δίνοντας καλό παράδειγμα.  

Θα υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για όσους θέλουν ελεύθερα και δωρεάν να κάνουν rapid test. Εμπιστεύομαι τον καθένα που θα έρθει να προσκυνήσει ότι θα έχει τηρήσει όλα τα μέτρα. Θεωρώ ότι τα πνευματικά μου παιδιά εδώ στην Πάτρα, έχουν κατανοήσει την ανάγκη και της προσευχής και της μυστηριακής ζωής και της τήρησης των μέτρων, για να απαλλαγούμε από αυτή τη φοβερή πανδημία που μας βασανίζει. Θα έλεγα λοιπόν ότι δεν ανησυχώ αλλά παρακαλώ και προσεύχομαι».

Σήμερα πρώτη μέρα πάντως τα μέτρα στο ναό τηρούνταν κατά γράμμα, με μάσκες, αποστάσεις και συνεχείς καθαρισμούς ακόμη και της Τιμίας Κάρας. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα αναλάβει να κάνει ράπιντ τεστ από το μεσημέρι ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι το τι θα γινει αύριο οπότε και θα έχουμε τον μεγάλο όγκο των προσκηνυτών. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις