Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aυτό θα είναι το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο που θα στηθεί στο Αίγιο- 50.000 επισκέπτες τη χρονιά πριν την πανδημία

Aυτό θα είναι το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Φέτος αναδεικνύει το ζήτημα των πυρκαγιών και την μεγάλη απώλεια που είχαμε σε δασικό πλούτο φέτος το καλοκαίρι

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων θα μπει σε λίγες μέρες το Αίγιο αφού θα λειτουργήσει ξανά το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο που γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια  πόλος έλξης και για πολλούς επισκέπτες από άλλες περιοχές  Με την ελπίδα η πανδημία να επιτρέψει να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. έχει σχεδιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, Μαρία Tσουκαλά, «το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο θα λειτουργήσει από τις 11 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, στο πάρκο των Υψηλών Αλωνίων. Φέτος θα επεκταθούμε και στην πλατεία των Υψηλών Αλωνιών, Το θέμα μας φέτος είναι «ένα δάσος από όνειρα». Αναδεικνύει το ζήτημα των πυρκαγιών και την μεγάλη απώλεια που είχαμε σε δασικό πλούτο φέτος το καλοκαίρι. Θα έχουμε πολλές δράσεις ευαισθητοποίησης κυρίων των παιδιών, για τη φύση και για ένα πιο σωστό τρόπο ζωής εναρμονισμένο με τα «καμπανάκια» που χτυπάνε για τον πλανήτη.  Θα έχουμε δράσεις με παραμύθια, ξυλοπόδαρους, θέατρο μαριονέτας, Καραγκιόζη».

Όπως εξηγεί, «ξεκινάμε με όρεξη, περιμένοντας παράλληλα να δούμε πόσα από αυτά που έχουμε σχεδιάσει θα μας επιτρέψει η πανδημία να κάνουμε και πώς θα είναι το κλίμα από εδώ και πέρα. Επεκταθήκαμε προς την πλατεία για να έχουμε περισσότερο χώρο και να μην υπάρξει συνωστισμός. Ενδεχομένως να βάλουμε και καρέκλες ώστε να είναι τα άτομα σε απόσταση. Θα υπάρχουν τριγύρω και οι χώροι εστίασης στους οποίους θα μπορούν να  κάθονται όλοι με τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους.

Το Πάρκο δέχεται επισκέψεις από όλο το νομό αλλά και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πολλοί έρχονται από την Αιτωλοακαρνανία αλλά και από την Αθήνα. Δεν είναι μόνο εκείνοι που έρχονται να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων αλλά και αυτοί που θέλουν αν κάνουν μία μονοήμερη εκδρομή. Το μέρος προσφέρεται γι΄αυτό το σκοπό. Είναι μεγάλη η επισκεψιμότητα και βλέπουμε ότι Πάρκο αποκτά και μία πανελλήνια εμβέλεια. Πριν από την πανδημία, την τελευταία, την τελευταία χρονιά, πέρασαν από το Πάρκο πάνω από 50.000 άνθρωποι από άλλες περιοχές. Πραγματοποιήθηκαν πολλές επισκέψεις και από σχολεία, ταξιδιωτικά γραφεία κ.α.  Φέτος είναι η 10 χρονιά, μετά από την περσινή εορταστική περίοδο που ήταν δύσκολη και ξεκινάμε δυναμικά.

Είναι μία εορταστική νότα που έχουμε ανάγκη ειδικά σε αυτούς τους καιρούς. Είναι μία προσπάθεια που έχει αγκαλιάσει η Περιφέρεια καθώς το θεωρεί ως το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της περιοχής».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις