Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα Πανελλήνιες 2022 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κλειστά και τα εμπορικά μαζί με τα καφέ την Τρίτη για τα νέα μέτρα

Πάτρα: Κλειστά και τα εμπορικά μαζί με τ...

Από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι

Στην ανακοινωση του εμπορικού συλλόγου της Πάτρας αναφέρεται: 

Διανύσαμε ήδη την πρώτη εβδομάδα των νέων αστυνομικής φύσης μέτρων (διασταύρωση στοιχείων καταναλωτών, επίδειξη Rapid test και πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στο κατάστημα)


Ζούμε λόγω των μέτρων και σε περίοδο εκπτώσεων σε ρυθμούς μείωσης της καταναλωτικής κίνησης που ξεπερνά το 40%

 Γίνεται αντιληπτό ότι κάθε άλλο παρά αναπτυξιακά μπορούν να θεωρηθούν τέτοιου είδους μέτρα που δρουν τιμωρητικά για τις μικρές επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα δεν ευθύνονται για την διασπορά της πανδημίας.


Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης της πανδημίας, υπάρχει  άλλος τρόπος διαχείρισης της υγείας και της οικονομίας..

Εναλλακτικές  που έχουμε προτείνει σαν ΕΕΣΠ τα τελευταία δυο χρονιά και δεν εισακουστήκαμε !

Φάνηκε και από τον τρόπο που μεθοδικά δούλεψε η κυβέρνηση σε βάρος της μικρομεσαίας επιχείρησης ψηφίζοντας νόμους που ουδεμία σχέση είχαν με την Πανδημία και την υπεράσπιση της υγείας των πολιτών από αυτή.

 Θεωρούμε αδιανόητο τη συνέχιση της παρούσας κατάστασης της ζοφερής καθημερινότητας χωρίς αντίδραση από τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας αλλά και της πόλης μας.

 ε  συνεννόηση με την Ομοσπονδία Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, παίρνοντας υπ’ όψιν αντιδράσεις στις όμορες περιοχές αλλά και τα έως ώρας δεδομένα δηλαδή τη μη λήψη απόφασης του τριτοβάθμιου οργάνου μας της ΕΣΕΕ να κηρύξει μία μέρα ως απεργία μετά από πρόταση του πρόεδρου της ομοσπονδίας μας Γιώργου Βαγενά στο τελευταίο ΔΣ της ΕΣΕΕ.

 Αποφασίζουμε για την προσεχή Τρίτη 16/11/21 το πρωινό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και του συνόλου της επιχειρηματικής δραστηριότητας που εδρεύει στην πόλη της Πάτρας από το πρωί στις 9:00 μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην εξυπηρετήσουν κανένα καταναλωτή, αλλά και να ενημερώσουν μέσω των σελίδων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα είμαστε κλειστοί και για ποιους λόγους ώστε να γίνουν και οι πελάτες μας κοινωνοί του προβλήματος

 Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με  μαζική συμμετοχή μαζί με τους εργαζομένους τους ώστε να αποτρέψουμε πιθανό άνοιγμα των πολυεθνικών

 Αντιλαμβανόμαστε δε ότι μία τέτοια πρωτοβουλία μας κάνει να χάνουμε μέρος του  ελάχιστου καθημερινού εισοδήματος μας αλλά κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε χωρίς να δοθεί ακόμη και με θυσίες.

Αντίδραση και από την ΟΕΒΕΣΝΑ

Τα αποτελέσματα των μέτρων, τα οποία επιβλήθηκαν και εφαρμόζονται από τις 6 Νοεμβρίου σε συγκεκριμένους κλάδους μικρομεσαίων επιχειρήσεων ( εμπορικά καταστήματα, εστίαση, υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών όπως κομμωτήρια κ.α.), ύστερα από μια εβδομάδα εφαρμογής, επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις και τους φόβους μας για κατακόρυφη πτώση της επισκεψιμότητας και των τζίρων των επιχειρήσεων. Αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο όπου οι επιχειρήσεις, προερχόμενες από μια μακρά περίοδο οικονομικής δυσπραγίας, καλούνται ταυτοχρόνως να σηκώσουν και το τεράστιο βάρος των ανατιμήσεων  σε ηλεκτρική ενέργεια, πρώτες ύλες κ.α. με αποτέλεσμα να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας.

Η ΟΕΒΕΣΝΑ αναλογιζόμενη πάντοτε τις κρίσιμες ώρες τις οποίες βιώνει η χώρα με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και την ασφυκτική πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, στέκεται στο πλευρό των μελών της και στηρίζει την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΣΕ, την Τρίτη, 16/11/2021 καλώντας τα μέλη της  να συμμετάσχουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις