Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Β. Παπαευαγγέλου: Σημαντικά μειωμένη η θνητότητα σε εμβολιασμένους ασθενείς

Β. Παπαευαγγέλου: Σημαντικά μειωμένη η θ...

Όσα είπε η καθηγήτρια κατά την αποψινή ενημέρωση

Στο ίδιο κλίμα με την αν. υπουργό Υγείας Μ.Γκάγκα κινήθηκε και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, στην αποψινή ενημέρωση και εξήγησε πως το ποσοστό θνητότητας έχει σχεδόν διπλασιαστεί την τελευταία περίοδο, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει σταθερή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. Η ίδια ανέφερε ότι την τελευταία βδομάδα έχουμε 4.600 κρούσματα, κατά μέσο όρο, την ημέρα και διπλασιασμό του δείκτη θετικότητας από 1,09 σε 1,96 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Υπάρχει σταθερή αύξηση κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και πλέον μιλούμε για 35.000 ενεργά κρούσματα και 3.000 ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι το 70% όσων νοσηλεύονται είναι άνω των 55 ετών.

Όπως τόνισε, αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι την τελευταία εβδομάδα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η θνητότητα είναι σημαντικά μειωμένη στους ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί.

Όσον αφορά τον τρόπο μετάδοσης, από την ιχνηλάτηση προκύπτει -όπως είπε- ότι υπερτερούν η ενδοοικογενειακή μετάδοση αλλά και η μετάδοση μετά από κοινωνικές επαφές. Σ' αυτά όμως φαίνεται την τελευταία βδομάδα να προστέθηκε και ο χώρος εργασίας.

Η ίδια είπε, ωστόσο, ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως δεν υπάρχει αύξηση νέων κρουσμάτων στους μαθητές αλλά και στους γονείς τους, που αποτελούν το 30% του συνόλου των κρουσμάτων στις ηλικίες 35 έως 5Ο ετών.

Επίσης, όπως εξήγησε, δεν υπάρχει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 18 έως 24 ετών. «Το γεγονός ότι δεν υπάρχει σημαντική ενδοσχολική μετάδοση, εκτός από τις επιβαρυμένες περιοχές φαίνεται και από στοιχεία του υπ. Παιδείας που μιλούν για μόνο 8 κλειστά τμήματα λόγω κορωνοϊού, στα 80.000».

«Το εντατικό testing συμβάλλει στον έλεγχο της πανδημίας, όπως φάνηκε από τα σχολεία γι' αυτό ζητήσαμε ως Επιτροπή να αυξηθεί το testing και στους ανεμβολίαστους», επισήμανε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Η ίδια είπε ότι υπάρχει ήδη μία μικρή αλλά σταθερή αύξηση του ποσοστού όσων ανεμβολίαστων πάνε να εμβολιαστούν, ενώ προσέθεσε ότι είναι ξεκάθαρο και λογικό να βλέπουμε ότι κάποιοι εμβολιασμένοι και μολύνονται και νοσούν.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για το τι φταίει που υπάρχει αυτή η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, είπε χαρακτηριστικά «ευθύνονται οι ανεμβολίαστοι και ο καιρός που μας έκλεισε στα σπίτια μας», προσθέτοντας ότι η Δέλτα μετάλλαξη του κορωνοϊού μεταδίδεται πιο εύκολα γι' αυτό και το νέο επιθετικό κύμα που καταγράφεται θα πρέπει να μας φέρει προ των ευθυνών μας.

Η κυρία Παπαευαγγέλου κατέληξε τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η τρίτη δόση μετά τον αρχικό εμβολιασμό και κάλεσε όλους όσοι είναι άνω των 18 ετών να κάνουν την τρίτη δόση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις