Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκκληση Γκάγκα για εμβολιασμό εγκύων – «Έχουμε διασωληνωμένες εγκύους»

Έκκληση Γκάγκα για εμβολιασμό εγκύων – «...

Διεμήνυσε η αναπληρώτρια υπουργός

Εκκληση στις εγκύους να εμβολιαστούν απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας ότι «είναι πλέον σημαντικός ο εμβολιασμός τους».

Εχουμε διασωληνωμένες εγκύους, διεμήνυσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί, δε ότι πληθαίνουν οι καταγγελίες αναφορικά με τους γιατρούς που αποτρέπουν εγκύους να εμβολιαστούν.

Οι καταγγελίες αφορούν κυρίως νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, όπως αποδεικνύεται και από τα δύο τελευταία περιστατικά που ήρθαν τις τελευταίες μέρες στο φως της επικαιρότητας.

Το πρώτο περιστατικό που προκάλεσε θλίψη στο Πανελλήνιο ήταν ο θάνατος της 38χρονης από την Κατερίνη η οποία ηττήθηκε από τον κοροναϊό ενώ κυοφορούσε χωρίς να προλάβει καν να κρατήσει το μωρό στην αγκαλιά της, το οποίο τα κατάφερε αφού νοσηλεύτηκε για λίγο διάστημα στη Μονάδα Νεογνών.

Όπως αποκάλυψε η μητέρα της, η γυναικολόγος της την προέτρεπε να μην κάνει το εμβόλιο με αποτέλεσμα εκείνη να κολλήσει τον ιό.

Την ίδια ώρα, τη δική της μάχη με τον κοροναϊό δίνει μία 40χρονη έγκυος στη Λάρισα, η οποία χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Η γυναίκα είναι νοσηλεύτρια και είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα καθώς είχε αρνηθεί να κάνει το εμβόλιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη η κατέστησε απαραίτητο τον εμβολιασμό των εγκύων.

Η σημερινή εικόνα των κρουσμάτων του κοροναϊού κρούει τον «κώδωνα» του κινδύνου σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες. Η Ματίνα Παγώνη, τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι άκρως επικίνδυνη και χτυπά τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι είναι πλήρως εκτεθειμένοι στον ιό.

«Η μετάλλαξη είναι επιθετική, πρέπει όλοι να πάνε να κάνουν την 3η δόση. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη με τον 28χρονο που έφυγε από κοροναϊό. Πρέπει να επισημάνουμε ότι η 3η δόση είναι απαραίτητη για ένα λόγο: Μετά τους 6 μήνες το ανοσοποιητικό πέφτει και είναι άμεσος ο κίνδυνος να προσβληθεί κανείς από τον ιό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις έγκυες γυναίκες που οι γιατροί τους, δεν τους συστήνουν τον εμβολιασμό, η κ. Παγώνη είπε: « Όλες οι έγκυες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, οι συνάδελφοι που δεν το προτείνουν πρέπει να παραπεμφθούν. Λέμε σε όλες τις γυναίκες να πάνε να εμβολιαστούν», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις