Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Ιόνιο: Ο παράξενος βράχος της Ελλάδας που κουνιόταν συνέχεια και γιατί σταμάτησε

Ιόνιο: Ο παράξενος βράχος της Ελλάδας πο...

Στο Ληξούρι Κεφαλονιάς

Υπάρχουν παράξενες καταστάσεις ή φαινόμενα που είτε συνέβαιναν είτε συμβαίνουν ακόμη στην Ελλάδα. Αρκετά από αυτά δεν μας είναι γνωστά ενώ άλλα ίσως τα έχουμε ακούσει.

Ένα από αυτά που δε γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι ο Βράχος της Κουνόπετρας. Ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό φαινόμενο που δυστυχώς πλέον δεν μπορεί κάποιος να δει μιας και έχει σταματήσει να συμβαίνει. Ο συγκεκριμένος Βράχος υφίσταται ακόμη αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με όσα… έκανε!

Θα τον συναντήσει κάποιος στο Ληξούρι στην Κεφαλονιά και αν βρεθείς εκεί, θα ξέρεις πλέον την ιστορία του…

Ο Βράχος της Κουνόπετρας βρίσκεται στην νότια ακτή του Ληξουρίου, στην Κεφαλονιά. Πρόκειται για έναν πραγματικά πολύ μεγάλο βράχο μέσα στη θάλασσα στον οποίο ίσως να έδινες λιγότερη σημασία αν δεν γνώριζες την ιστορία του.

 

Ο συγκεκριμένος βράχος, λοιπόν, κουνιόταν ανεξήγητα μπρος-πίσω με την παλίρροια. Το εντυπωσιακό είναι ότι παρά το συνεχές κούνημα δεν είχε πέσει ποτέ! Έχουν γίνει έρευνες και αποκαλύφθηκε ότι το «μυστικό» των παλινδρομικών κινήσεων βρισκόταν στη βάση του βράχου. Πιο συγκεκριμένα ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήταν «τοποθετημένος» στον πυθμένα της θάλασσας.

 Πότε σταμάτησε αυτή η κίνηση; Αυτό το φαινόμενο άρχισε να μειώνεται το 1953 μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί. Τότε ήταν που ουσιαστικά μετατοπίστηκε το έδαφος και τελικά το 1974 αυτή η κίνηση σταμάτησε οριστικά.

Ο Βράχος της Κουνόπετρας είναι ένα από τα πολλά ιδιαίτερα φαινόμενα που επιβεβαιώνουν ότι η φύση, ειδικά στην Ελλάδα, πάντα μας εκπλήσσει!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life