Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πόση ισχύ θα έχουν τα rapid test για ανεμβολίαστους σε καφέ, μαγαζιά, κομμωτήρια- Σε κλοιό οι ανεμβολίαστοι

Πόση ισχύ θα έχουν τα rapid test για ανε...

Το μέτρο δεν αφορά αγορές τροφίμων και φαρμακεία

Με «48ωρη ισχύ» θα είναι το rapid test για τους ανεμβολίαστους, με βάση τις ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. 

Από το Σάββατο θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα προσαρμογής για την προστασία της κοινωνίας. Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι με δύο rapid test εβδομαδιαίως.

Σε όλους τους χώρους διασκέδασης, σε εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες θα εισέρχονται με rapid test. Το μέτρο δεν αφορά αγορές τροφίμων και φαρμακεία.

 Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για νέα πραγματικότητα στην οποία πρέπει να προσαρμοστούν οι ανεμβολίαστοι και συμπλήρωσε πως «τα νέα μέτρα προσαρμογής θα ισχύουν από το Σάββατο, οριζόντια και θα αφορούν όλη την επικράτεια».

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους 
Η αυξητική τάση της πανδημίας, οδηγεί σε επιπλέον μέτρα - όχι περιοριστικού τύπου - αλλά ενίσχυσης του εθνικού συστήματος υγείας και προστασίας των ανεμβολίαστων πολιτών, ανέφερε ο υπουργός Υγείας διευκρινίζοντας ότι με ΚΥΑ που θα εκδοθεί, από το ερχόμενο Σάββατο θα ισχύσουν άμεσα τα εξής μέτρα:
Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.
Όσον αφορά στην είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.
Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων, οι χώροι λατρείας και τα φαρμακεία.
Διπλασιάζονται οι ποινές στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δεν τηρούν τα μέτρα. Ξεκινούν πλέον από 5000 ευρώ και «λουκέτο» του καταστήματος για 15 μέρες, καθώς και γνωστοποίηση του γεγονότος ότι δεν τηρούνται στο συγκεκριμένο κατάστημα τα μέτρα για τον κορονοϊό.
Επίσης θα δέχονται ποινές οι ομάδες των οποίων οι φίλαθλοι δε φορούν μάσκα και δεν τηρούνται οι αποστάσεις στις κερκίδες των γηπέδων.
Ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 18
Παράλληλα όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την 3η δόση για όλους. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η πλατφόρμα ανοίγει για την τρίτη δόση εμβολιασμού, για τους πολίτες 18 ετών και άνω, που έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις