Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο πλανήτης Δίας, έτσι όπως φαίνεται μέσα από ένα τηλεσκόπιο

Ο πλανήτης Δίας, έτσι όπως φαίνεται μέσα...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος

Δίας. O 5ς πλανήτης από τον ήλιο και ο μεγαλύτερος στο Ηλιακό Σύστημα. Είναι ένας γίγαντας αερίου με μάζα πάνω από δυόμισι φορές, μεγαλύτερη από όλους τους άλλους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος μαζί. Την Κυριακή, από την Πάτρα, φωτογραφήσαμε τον Δία με ένα τηλεσκόπιο εστιακού βάθους 2032 mm εντοπίζοντας τις λωρίδες στην επιφάνειά του και την ωχρά κηλίδα -παρά τη φωτορύπανση και τις ατμοσφαιρικές διακυμάνσεις.

Ο Δίας είναι το τρίτο πιο φωτεινό φυσικό αντικείμενο στον νυχτερινό ουρανό της Γης μετά τη Σελήνη και την Αφροδίτη. Κανείς μπορεί να εντοπίσει αυτές τις νύχτες, τον Δία να κινείται σε σειρά μεταξύ της Σελήνης και του Κρόνου.

Ο Δίας αποτελείται κυρίως από υδρογόνο, αλλά το ήλιο αποτελεί το ένα τέταρτο της μάζας του και το ένα δέκατο του όγκου του. Πιθανότατα έχει έναν βραχώδη πυρήνα από βαρύτερα στοιχεία, αλλά όπως και οι άλλοι γιγαντιαίοι πλανήτες, ο Δίας δεν διαθέτει μια καλά καθορισμένη στέρεη επιφάνεια. Η συνεχιζόμενη συστολή του εσωτερικού του παράγει θερμότητα μεγαλύτερη από την ποσότητα που λαμβάνεται από τον ήλιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις