Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία Μπάλλος: Δύσκολη νύχτα στη Δυτική Ελλάδα

Κακοκαιρία Μπάλλος: Δύσκολη νύχτα στη Δυ...

Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, με την κακοκαιρία να προκαλεί μεγάλες καταστροφές- Πλημμύρισαν σπίτια, ξεχείλισαν ποτάμια

Συνεχίζει την επέλασή της στην Ελλάδα η κακοκαιρία "Μπάλλος", που προκάλεσε έντονα προβλήματα και πολλές καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας. Στο έλεος της κακοκαιρίας, βρλεθηκε το βράδυ της Παρασκευής (15/10) η Δυτική Ελλάδα, επηρεάζοντας την Πάτρα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, όπου εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις.

Στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην περιοχή Κάτω Τραγάνα έχουν καταγραφεί τα πρώτα προβλήματα, καθώς ποτάμια και χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει. Η πυροσβεστική βρίσκεται επί ποδός κι έχει αρχίσει ήδη τις πρώτες αντλήσεις υδάτων από σπίτια κι επιχειρήσεις. Στο Μεσολόγγι χρειάστηκε να παρέμβει η πυροσβεστική προκειμένου να απομακρύνει έναν ηλικιωμένο, ο οποίος δεν κινδύνευε, ωστόσο δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι του.

Επίσης, έχει υποστεί μεγάλες ζημιές το αλιευτικό καταφύγιο, με τον κίνδυνο να καταστραφούν τα καΐκια των επαγγελματιών αλιέων, οι οποίοι όλο το βράδυ ήταν στο σημείο προσπαθώντας να τα σώσουν.

 

"Πνίγηκε" ο Κάμπος της Ηλείας

Σύμφωνα με το Patrisnews, το φαινόμενο έγινε εντονότερο στις πεδινές περιοχές των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης με τη βροχή από το βράδυ της Παρασκευής (15/10) να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό έως και σήμερα, προκαλώντας αρκετά προβλήματα που δυσκόλεψαν την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης «βούλιαξαν» κυριολεκτικά.

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι κάτοικοι αντίκρισαν πλημμυρισμένους κεντρικούς δρόμους στα Λεχαινά και στη Βάρδα, ενώ και η πυροσβεστική υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή δέχθηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις