Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κώστας Σαμαράς: Ο διαβόητος «Ζαρανίκας» για την αποφυλάκιση Παλαιoκώστα: «Πληρώνει τα σπασμένα του Βασίλη»

Κώστας Σαμαράς: Ο διαβόητος «Ζαρανίκας» ...

΄Μιλάει για τον άνθρωπο με τον οποίο συμπορεύτηκε στην παρανομία

Είναι ο άνθρωπος που για πολλά χρόνια συμπορεύτηκε στην παρανομία με τον Νίκο Παλαιοκώστα. Μαζί, πραγματοποίησαν ληστείες, πρωταγωνίστησαν σε καταδιώξεις, ενώ στο ενεργητικό τους έχουν και κινηματογραφικές αποδράσεις.

Πολλές δεκαετίες μετά, ο Κώστας Σαμαράς ο διαβόητος “Ζαρανίκας” ένα 24ωρο μετά την αποφυλάκιση του παλιού του “συντρόφου” από τις φυλακές Πατρών, μιλάει στο protothema.gr για τον φίλο του, τη συνέντευξη που θέλει να του πάρει ως δημοσιογράφος-φωτορεπόρτερ τοπικής εφημερίδας των Τρικάλων, τη νέα του ζωή. Ο Κώστας Σαμαράς, αναφέρεται και σε άλλο ένα πρόσωπο που μονοπωλεί τα φώτα της δημοσιότητας, τον ηθοποιό Βασίλη Μπισμπίκη με τον οποίο διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις καθώς ο ηθοποιός θα ενσάρκωνε τον “Ζαρανίκα” στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του “Καταζητείται”.

  • Εγώ και ο Νίκος

Αποφυλάκιση μετά από τόσα χρόνια...

Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό. Και σε ό,τι αφορά στο θέμα της αναστολής, δεν είναι πολύς καιρός που έχει συμπληρώσει υποθέτω το ελάχιστο όριο. Αλλά οπωσδήποτε θα έπρεπε να παίρνει άδειες από πολύ πιο πριν. Είναι γνωστό, ότι ο Νίκος πληρώνει την αδερφική σχέση με τον μικρότερο αδερφό του Βασίλη ο οποίος είναι καταζητούμενος και επικηρυγμένος για πολλά και διάφορα. Είναι ένα σύστημα του συστήματος, μια μέθοδος που χρησιμοποιείται από το σωφρονιστικό και δικαστικό σύστημα, να πληρώνει κάποιος τα σπασμένα κάποιου άλλου.

Θα προσαρμοστεί εύκολα στη νέα του ζωή;
Υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους η πολύχρονη κράτηση επιδρά αρνητικά και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν μετά. Ο Νίκος είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και πιστεύω ότι θα τα βρει τα πατήματα του. Υπάρχουν προβλήματα υγείας τα οποία δεν ξέρω πως θα μπορέσει να διαχειριστεί, να αντεπεξέλθει σε αυτά και σε ποιο βαθμό είναι σοβαρά. Γιατί δεν είχαμε επικοινωνία. Η αιμοκάθαρση είναι επίσης σοβαρό θέμα. Και αυτό που του επιτρέπουν να βγαίνει δύο φορές την εβδομάδα για τις επισκέψεις στο νοσοκομείο δεν ξέρω πως θα μπορεί να αντεπεξέλθει. Οικονομικά κυρίως. Γιατί θα πρέπει να απασχοληθεί κάπου, να δουλέψει για να καλύπτει τα έξοδα. Είναι μια δύσκολη κατάσταση εκτός και αν το καλύπτουν αυτό το κομμάτι οι συγγενείς.

  • Φωτορεπόρτερ

Έχετε αλλάξει τη ζωή σας και εργάζεστε ως δημοσιογράφος-φωτορεπόρτερ σε μια τοπική εφημερίδα.

Εργάζομαι σε μια τοπική εφημερίδα, η οποία έχει και σάιτ. Με το αντικείμενο είχα ασχοληθεί και παλαιότερα πριν το 2010. Στη συγκεκριμένη εφημερίδα είμαι από το καλοκαίρι. Προσελήφθην πέρυσι με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τις ειδικές ομάδες όπως είναι οι άνθρωποι που έχουν αποφυλακιστεί.

Σκέφτεστε να ζητήσετε συνέντευξη από τον Νίκο Παλαιοκώστα;
Ναι το σκέφτομαι. Είναι μια πολύ καλή ιδέα. Υπάρχει αυτή η σκέψη, όμως πρέπει να σας πω ότι το θέμα εξαρτάται από τον ίδιο. Δημοσιογραφικά και ειδικά σε εμένα διότι τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις μας είχαν παγώσει. Κατά τα άλλα θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον η ανταλλαγή απόψεων γύρω από το ζήτημα της φυλακής και των λοιπών εμπειριών.

Πως είναι ως ιδέα να αλλάζετε ρόλο και από αυτόν του στενού του φίλου και συνεργάτη σε μια μακρά πορεία στην παρανομία να πιάνετε χαρτί και μολύβι και με την ιδιότητα του δημοσιογράφου να του ζητάτε να ξεδιπλώσει τη ζωή του για να ικανοποιήσετε την περιέργεια του κόσμου;

Θα το επιχειρήσω οπωσδήποτε και ελπίζω να μου μιλήσει. Ο Νίκος δεν έχει μιλήσει ποτέ πουθενά εκτός από μια φορά, τον καιρό που είχαμε κάνει τη ληστεία στην Καλαμπάκα που είχε επικοινωνήσει με έναν τοπικό σταθμό για κάποιο λόγο που σχετιζόταν με αυτό το θέμα. Σε ότι έχει να κάνει με τη συνέντευξη όπως σας είπα είναι μια καλή ιδέα και ξέρω ότι αλλιώς θα μιλούσε σε εμένα έναν παλιό του φίλο και αλλιώς σε κάποιον που δεν τον γνωρίζει.

Που θα εστιάζατε;

Θα τον ρωτούσα πως έβγαλε 16 χρόνια καταζητούμενος και το πως έκατσε άλλα τόσα μετά από κάποιες αποδράσεις ενώ ήταν άνθρωπος που ζητούσε την ελευθερία. Πως αποφάσισε να κάτσει και να βγάλει τη φυλακή και να βγει νόμιμος. Αυτό θα τον ρωτούσα.

  • Η ταινία και ο Μπισμπίκης

Εκτός από τον Νίκο Παλαιοκώστα είστε φίλος και με τον Βασίλη Μπισμπίκη.

Ο Βασίλης το 2010 είχε έρθει σε επαφή μαζί μου γιατί ενδιαφερόταν να μεταφέρει το βιβλίο μου “Καταζητείται” είτε στη μικρή οθόνη, είτε στον κινηματογράφο. Είχαμε πάει σε μια εταιρεία παραγωγής και κάναμε και συμβόλαιο για να προχωρήσει. Όμως επειδή ήταν οι αρχές της οικονομικής κρίσης δεν καταφέραμε να το υλοποιήσουμε. Υποτίθεται ότι θα ήταν μια παραγωγή με μεγάλο κόστος και έτσι δεν προχώρησε.

Τι ρόλο θα είχε ο ηθοποιός;

Θα υποδυόταν εμένα. Ο Βασίλης είναι ένας καλός ηθοποιός. Και σαν παρουσιαστικό είναι κοντά σε εμένα όμως το βασικότερο είναι ότι είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός και το έχει αποδείξει και στο ευρύ κοινό. Εγω δεν τον ήξερα. Εκείνος ήρθε σε επαφή με εμένα και μου έφερε κάποια δείγματα της δουλειάς του. Ήταν κυρίως θεατρικός ηθοποιός. Και στη συνέχεια έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με τη συμμετοχή του σε σήριαλ. Είναι πολύ καλός ηθοποιός.

Έχετε κρατήσει επαφές;

Ναι έχουμε κρατήσει φιλικές επαφές. Έχω πάει και στο σπίτι του αρκετές φορές όμως κάποια χρόνια διακόψαμε γιατί ήμουν μέσα στη φυλακή και δεν μπορούσα να τον δω από κοντά όμως μια επικοινωνία υπάρχει.

Σκέφτεστε να συζητήσετε και πάλι για το project της ταινίας;

Ο Βασίλης ξέρω ότι το σκέφτεται και το κοιτάζει, όμως δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή προτεραιότητα, όπως αντιλαμβάνομαι. Γιατί ναι μεν ο ηθοποιός μπορεί να το επιθυμεί όμως εξαρτάται από την παραγωγή.

Πηγή:protothema 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις