Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλογερόπουλος για Ζώρα: Να ασχοληθεί με τα του οίκου του και να αφήσει και εμάς να παλέψουμε για το δίκιο μας

Καλογερόπουλος για Ζώρα: Να ασχοληθεί με...

Η απάντηση του Δημάρχου Αιγιαλείας στον Πρόεδρο του ΕΑΠ για τη μη έλευση της Υπουργού Παιδείας στην Πάτρα

Τη δικκή του απάντηση στον Πρόεδρο του ΕΑΠ Οδυσσέα Ζώρα έδωσε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρώτος για την ακύρωση της έλευσης της Υπουργού Παιδείας στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα. Υπεθνυμίζεται ότι Κατά τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Οδυσσέας Ζώρας, επέρριψε ευθύνες για το γεγονός της απουσίας της Υπουργού στον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος είχε προαναγγείλει -με αφορμή την έλευση της Υπουργού- κινητοποιήσεις και κλείσιμο των εθνικών ιδών στο ύψος του Αιγίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Αιγίου. Ο κ. Ζώρας μάλιστα, κατηγόρησε τον κ. Καλογερόπουλο για μικροπολιτική.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος επισημαίνει πως είναι αστείο να κατηγορείται ο δήμαρχος ότι «απαγόρευσε» στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως να είναι παρούσα στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του εκπαιδευτικού ιδρύματος της Πάτρας, όταν η ίδια επισήμως επικαλέστηκε ιδιαίτερο φόρτο εργασίας. Αν είχε εξάλλου νιώσει η ίδια πως της ασκήσαμε κάποιο είδος εκφοβισμού, δεν θα επικοινωνούσε μαζί μας το γραφείο της το μεσημέρι της Παρασκευής, ώστε να ορίσουμε το πολυπόθητο εδώ και μήνες ραντεβού μας

Μετά από τις δηλώσεις του προέδρου του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου κ. Ζώρα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του ΕΑΠ στην Πάτρα, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Είναι τουλάχιστον αστείο να κατηγορείται από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου ο δήμαρχος της Αιγιάλειας, ότι δήθεν «απαγόρευσε» στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως να είναι παρούσα στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του εκπαιδευτικού ιδρύματος της Πάτρας, όταν η ίδια επισήμως επικαλέστηκε ιδιαίτερο φόρτο εργασίας. Αν είχε εξάλλου νιώσει η ίδια πως της ασκήσαμε κάποιο είδος εκφοβισμού, δεν θα επικοινωνούσε μαζί μας το γραφείο της το μεσημέρι της Παρασκευής, ώστε να ορίσουμε το πολυπόθητο εδώ και μήνες ραντεβού μας. Απλά προειδοποιήσαμε για τις κινητοποιήσεις που ενδεχομένως θα οργανώναμε, κατόπιν ευρείας σύσκεψης με το Δημοτικό Συμβούλιο και με τους φορείς της περιοχής, ασκώντας πλέον πιέσεις όπως έχουμε κάθε δικαίωμα, έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε χρονικό και άλλο περιθώριο. 

 

Επίσης, είναι αν μη τι άλλο ανεπίτρεπτο να εγκαλείται δημοσίως με τις εκφράσεις του κ. Ζώρα, ο αιρετός θεσμικός εκφραστής του Δήμου Αιγιαλείας, δηλαδή ο δήμαρχος, όταν σύσσωμη η πόλη μας έχει αποφασίσει και συμφωνήσει να αγωνιστεί μέχρις εσχάτων για το δίκαιο αίτημα της παραμονής της σχολής Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, δηλαδή στον τόπο που την ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο και της έδωσε το πολύ υψηλό επίπεδο που κατέχει σήμερα ανάμεσα στις πανεπιστημιακές σχολές της χώρας. 

 

Σαφώς και δεν θα ζητήσουμε την άδειά του για να διεκδικήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο όσα μας αναλογούν -και όσα δικαιούμαστε- στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Καλύτερα να ασχοληθεί με τα του οίκου του ο κ. Ζώρας και να αφήσει και εμάς να παλέψουμε για το δίκιο μας. Τέλος, τα σχόλιά του περί ανεπίτρεπτης αλαζονείας που μας αποδίδει, όπως και τα περί περασμένων εποχών και των φαντασμάτων τους που με την αγωνιστική μας στάση του «θυμίσαμε», του τα επιστρέφουμε στο ακέραιο.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις