Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παπαευαγγέλου: Δεν ισχύει ότι νοσεί ένα στα τρία παιδιά

Παπαευαγγέλου: Δεν ισχύει ότι νοσεί ένα ...

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε αρχικά στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας σήμερα

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κα. Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε αρχικά στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας σήμερα 23 Σεπτεμβρίου.

Η πορεία της πανδημίας εμφανίζει μια σταθεροποίηση, με τη μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι στα 34 έτη.


«Επικρατεί η ενδοοικογενειακή μετάδοση και η μετάδοση στις εκδηλώσεις. Μικρότερη είναι η διασπορά στους εργασιακούς χώρους», πρόσθεσε.

Η ανησυχία για τη Β. Ελλάδα
Όπως είπε το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η Βόρεια Ελλάδα, με διπλασιασμό κρουσμάτων στην Ξάνθη και μεγάλη αύξηση σε άλλους νομούς όπως η Δράμα, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς καθώς θα προκαλέσει αύξηση νοσηρότητας.

Και η Θεσσαλονίκη εμφανίζει σταθερά υψηλό αριθμό κορυσμάτων γεγονός που οξύνει την ανησυχία.

Την ίδια στιγμή συνολικά παρατηρείται, με εξαίρεση την Βόρεια Ελλάδα, αποκλιμάκωση στο σύστημα υγείας.

Το 37% των νοσηλευόμενων ασθενών είναι μεταξύ 45 και 65 ετών. Η πανδημία σήμερα είναι μια επιδημία μεταξύ των ανεμβολίαστων, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα κρούσματα στα παιδιά
Ο αριθμός των θετικών self test στα σχολεία την πρώτη εβδομάδα είναι σταθερός, ενώ δεν παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στα κρούσματα, ούτε στις νοσηλείες των ανηλίκων.

Όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου, το 24% των κρουσμάτων στην Ελλάδα αφορά παιδιά κάτω των 17 ετών και δεν ισχύει ότι ένα στα τρία παιδιά νοσούν.

Η κ. Παπαευαγγέλου επέμεινε στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων και στη χρήση μάσκας στο σχολείο. Το τέστινγκ και η τήρηση των μέτρων κερδίζει έδαφος απέναντι στην καραντίνα.

Ακόμα αναφέρθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης που έκλεισαν δύο τμήματα σχολείου και εξήγησε ότι είναι μια περιοχή που έχει πολύ υψηλό ιικό φορτίο.

Ο εμβολιασμός των εφήβων προχωρά. Περισσότεροι από 40.000 έφηβοι 12 έως 14 ετών έχουν ήδη λάβει μία δόση εμβολίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις