Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φαρμάκης σε Πελετίδη για φυσικό αέριο: Στην επέκταση είμαστε σύμμαχοι και συνοδοιπόροι

Φαρμάκης σε Πελετίδη για φυσικό αέριο: Σ...

Ο Περιφερειάρχης απαντά στην επιστολή του Δημάρχου υπενθυμίζοντας ότι η σημερινή Περιφερειακή Αρχή ήταν αυτή που «έβαλε πλάτη» και επανέφερε στο προσκήνιο την επέκταση του αγωγού

«Στο ζήτημα της επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου είμαστε μαζί, σύμμαχοι και συνοιδοπόροι» αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης απαντώντας στην πρόσφατη επιστολή που είχε αποστείλει ο Κώστας Πελετίδης στην οποία ο Δήμαρχος Πατρέων κατέθετε τις  αιτιάσεις του σε σχέση με την ανάπτυξη των τοπικών δικτύων και τη διανομή υγροποιημένου αερίου (LNG).

«Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή ήταν αυτή που «έβαλε πλάτη» και επανέφερε στο προσκήνιο το μεγάλο όραμα επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου, το οποίο είχε ξεχαστεί ακόμα και ως διεκδίκηση. Χωρίς λεονταρισμούς και μεγάλα λόγια, επίσης από την αρχή της θητείας μας εργαστήκαμε σκληρά και διεκδικήσαμε σθεναρά, ώστε η επέκταση του αγωγού να μην είναι απλά μία διεκδίκηση, αλλά ένα σχέδιο ήδη εγκεκριμένο από τη ΡΑΕ και ενταγμένο στο νέο σχέδιο ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ που ανακοινώθηκε επίσημα και δημόσια τον Ιούλιο του 2020», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην απάντησή του ο κ. Φαρμάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φαρμάκης κάνει διεξοδική αναφορά στις ενέργειες που η Περιφερειακή Αρχή ακολούθησε από την πρώτη στιγμή, ακριβώς γιατί διέκρινε ότι ο αρχικός σχεδιασμός των τοπικών δικτύων ήταν ανεπαρκής να καλύψει τις ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας, κατάφερε όμως  τον διπλασιασμό των συνολικών οικιακών χρηστών στις τρεις μεγάλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας (9.662 αντί για 5.302 και 5.747 αντί για 3.747 ειδικά για την Πάτρα).

Σε σχέση με την εγκατάσταση, ο Περιφερειάρχης επιβεβαιώνει ότι ο χώρος εγκατάστασης των δεξαμενών αποθήκευσης του αερίου θα χωροθετηθεί στη Βιομηχανική Περιοχή προκειμένου να μην εγείρεται καμία ανησυχία ασφάλειας κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ σημειώνει ότι η όδευση του δικτύου εντός Πάτρας θα σχεδιαστεί από τη ΔΕΔΑ – και θα συζητηθεί με τον Δήμο – ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι καταναλωτές.

Κλείνοντας την επιστολή του ο ίδιος επισημαίνει ότι η υλοποίηση των τοπικών δικτύων είναι «μόνο το πρώτο βήμα για το μεγάλο έργο που βρίσκεται μπροστά μας και από κοινού διεκδικούμε, δηλαδή την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου» και απευθύνει κάλεσμα στον Δήμο να συμβάλει ώστε να δημιουργηθούν οι “πυλώνες” σε Πάτρα, αγρίνιο και Πύργο που θα συνδεσουν την Δυτική Ελλάδα με την εποχή του φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις