Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εξωφρενικό! Ο Κόσμος να καίγεται…Ο Κούλης να ακκίζεται λουόμενος

Εξωφρενικό! Ο Κόσμος να καίγεται…Ο Κούλη...

Του Νίκου Νικολόπουλου

Η Αχαΐα βρέθηκε σε πύρινη πολιορκία τα τελευταία εικοσιτετράωρα με πυρκαγιές που ξέσπασαν σε οικισμούς και προάστια της Πάτρας, στη Δροσιά Τριταίας και στη Ζήρια, Καμάρες Λαμπίρι της Αιγιαλείας …

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν εκτός τόπου και χρόνου…

Δροσιζότανε στις παραλίες των Χανίων και αμέριμνος έβγαζε σέλφι με λουόμενους.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο !

Η εκλογική περιφέρεια που έθεσε υποψηφιότητα Βουλευτή ο σημερινός Πρωθυπουργός δηλαδή η Αχαΐα να πυρπολείται και αυτός αμέριμνος να συνεχίζει να κάνει  μακροβούτια στις υπέροχες παραλίες των Χανίων, στο Μαράθι και τα Φαλάσαρνα.

Ο Λουδοβίκος των Χανίων δεν διέκοψε την αναψυχή του!

Την ώρα που οι πυρόπληκτοι συμπολίτες εγκατέλειπαν πανικόβλητοι τα σπίτια και τις περιουσίες τους στο ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και έτρεχαν να σωθούν ο πολιτευόμενος στην Αχαΐα χωρίς συναίσθηση της πραγματικότητας φωτογραφιζόταν αφήνοντας πικρή γεύση …

Τα κατάφερε και έγινε περίγελος των κακών μας γειτόνων ! Έγινε πρώτο θέμα - θέαμα -δυστυχώς- στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak.

Η φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με μαγιό σε παραλία της Κρήτης.

«Ο Μητσοτάκης, ενώ η χώρα του καίγεται», είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας, που εν συνεχεία συμπληρώνει.

«Στόχος αντιδράσεων είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έβγαζε φωτογραφίες στην παραλία ενώ στην Ελλάδα εκκενώνονταν χωριά λόγω πυρκαγιών».

Αυτά γράφει η τουρκική εφημερίδα ενώ τα ελληνικά ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΑ ΜΜΕ βεβαίως βεβαίως δεν λένε κουβέντα…

Είναι αναμφισβήτητα η πρώτη φορά που η Ελλάδα διαθέτει πρωθυπουργό με τέτοια σωματική διάπλαση και ο οποίος ξυρίζει και το κορμί του…

Η Yeni Safak δημοσιεύει κάτω από τη φωτογραφία του ΩΡΑΙΟΠΑΘΟΥΣ Μητσοτάκη στη παραλία πολλές φωτογραφίες από τις καταστροφές που έχει προκαλέσει η πύρινη λαίλαπα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σήμερα στην Ελλάδα κυκλοφορεί  το εξώφυλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τον λουόμενο πρωθυπουργό.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που προκαλεί ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟ από το τηλεοπτικό σταθμό STAR Βαρδινογιάννη …

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει η αντιπολίτευση αυτό το τριήμερο, το κατάφερε το Star και μάλιστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μιλάμε για ένα από τα πιο σκληρά τρολαρίσματα που έχουν γίνει ποτέ σε πρωθυπουργό, παρότι το κανάλι θεωρείται συμπολιτευόμενο.

Από την αρχή του ρεπορτάζ φάνηκε τι θα ακολουθήσει. Η ρεπόρτερ κομπιάζοντας προφανώς για να μην βάλει τα γέλια, με φόντο τις εξοργιστικές φωτογραφίες του πρωθυπουργού με το μαγιό στην παραλία, άρχισε να «αναλύει» τους λόγους που ο Κυρ. Μητσοτάκης «έλιωσε» στη θάλασσα για δύο εικοσιτετράωρα.

Στην αρχή, η εξαιρετική ρεπόρτερ «δικαιολόγησε» τα μπάνια του πρωθυπουργού, ως μία πολιτική ενέργεια με βαθύτερο νόημα να αποδείξει ότι η Ελλάδα είναι «ασφαλής προορισμός για διακοπές»!

Η συνέχεια όμως ήταν πραγματικά ξεκαρδιστική.   Με φόντο τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην παραλία, η ρεπόρτερ τόνισε πως σκοπός της επίσκεψης του στην Κρήτη, ήταν να επιβλέψει την πορεία των εμβολιασμών!

Τέτοιο χτύπημα πάντως δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Και μάλλον θα έχει συνέχεια.

Δείτε το απίστευτο βίντεο από το δελτίο:

Τέλος δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι επώνυμοι της κάθε λογής εξουσίας και πολιτικά πρόσωπα έχουν αποκτήσει ακίνητα σε εκτάσεις που κάηκαν, πάνω σε γυαλούς που συνορεύουν με εκτάσεις που κάηκαν και οικοδομήθηκαν, αλλά θα σταθώ στο πραγματικό γεγονός ότι …

 ΟΙ ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΙ ελκύουν πολύ τα πολιτικά πρόσωπα και Δημάρχους ακόμα και του ΚΚΕ όπως αυτόν της Πάτρας .

Άρα η δημιουργία χώρων για ακίνητα είναι πάντα κερδοφόρα.

Οι δημοσιογραφικές έρευνες  μας ανοίγουν πολύ συχνά τα μάτια με αποκαλύψεις

για δημιουργία οικισμών όπως τα ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ τα ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ τα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ σε περιοχές που ήσαν δασικές και που όταν  κάηκαν παρα τις διαβεβαιώσεις ουδέποτε αναδασώθηκαν αλλά ΤΣΙΜΕΝΤΟ έγιναν .

Οι ΚΥΡΙΑΚΙΣΤΑΣ του ΜΑΞΙΜΟΥ  και οι ΚΟΥΛΗΣΤΑΣ των ΜΜΕ κομποριμονούν ότι αντιμετώπισαν τις πυρκαγιές με επιτυχία και χωρίς νεκρούς που είχαμε θρηνήσει στο ΜΑΤΙ…

Και αυτό είναι αλήθεια όμως υπάρχουν και τα αδιάψευστα αριθμητικά στοιχεία .

Οι καμένες εκτάσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο της αντιπυρικής του 2021 είναι κατά 36%! περισσότερες σε σχέση με το μέσο αριθμό των καμένων εκτάσεων κατά το αντίστοιχο διάστημα της δωδεκαετίας 2008 – 2020.

 Σε τρεις μήνες κάηκαν όσα όλο το 2019.

Βγάλτε συμπεράσματα λοιπόν από αυτά και τις επόμενες ώρες και ημέρες οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες θα μπορούμε να πούμε περισσότερα.

Θα μπορούσαμε όμως να δεχτούμε  πως είναι λαϊκισμός να μην έχει δικαίωμα ο Πρωθυπουργός για τριήμερη ανάπαυση κάθε εβδομάδα , μια και αλήθεια είναι, ότι δεν υπάρχει μέρα που να μην συμβαίνει κάτι τραγικό στην Ελλάδα, τουλάχιστον τους τελευταίους 18 μήνες.

 Άρα, θα μπορούν οι ΜΑΞΙΜΟΠΑΙΔΕΣ να μας πουν: «δεν φταίνε τα τριήμερα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις φωτιές, την οικονομική κατάρρευση, τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην πανδημία που είναι από τις χειρότερες τον κόσμο, την διαφθορά, την ατιμωρησία και λοιπά….»

 Ναι όταν όμως ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα τέλη Ιουνίου έδωσε εντολή στους υπουργούς να μην κάνουν διακοπές ούτε φέτος πως είναι δυνατόν αυτός ο ίδιος μετά να «διακοπάρει» κάθε Σαββατοκύριακο;

Επίσης ακούμε από κρατικούς λειτουργούς και αιρετούς  για εμπρησμούς αλλά δεν γνωρίζουμε αν έχει συλληφθεί κάποιος. Και πάντως και να συλληφθεί  θα γίνει τίποτε ;

 Τα δάση που κάηκαν άγνωστο αν θα ξαναγίνουν και μετά από πόσο χρονικό διάστημα.

 Το περιβάλλον υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη.

 Το έδαφος μεγάλες φθορές από τις διαρροές του χώματος προς τα κάτω.

Η πανίδα συντριπτική καταστροφή. Πρόβατα, γίδες, αγελάδες κάηκαν ολόκληρα κοπάδια και στάβλοι έγιναν κάρβουνο. Μελίσσια  και πετεινά χάθηκαν. Μερικά για πάντα. Όλεθρος απερίγραπτος.

Αυτά συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι επί πολλές δεκαετίες χωρίς την δυνατότητα πρόληψης και άμεσης  καταστολής. Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος πιστεύει βαθύτατα ότι η πρόληψη είναι εφικτή με τις αντιπυρικές ζώνες και τα λοιπά μέσα που έχουμε προτείνει μέσα και έξω απο τη Βουλή, επί χρόνια αλλά δυστυχώς σε απολύτως βαρήκοους κρατικούς υπευθύνους.

 Η καταστολή, όπως έχουμε αναφέρει τεκμηριωμένα, είναι άκρως επιτυχής με την απογείωση  τουλάχιστον 30 πυροσβεστικών αεροπλάνων στο ξεκίνημα και με τα πεζοπόρα τμήματα.

Δυστυχώς υστερούμε πολύ σε στόλο πυροσβεστικών αεροπλάνων. Πάρα πολλές φορές στη Βουλή ζητήσαμε η Ελλάδα να είχε αποκτήσει 100 και πλέον . Την πρόταση την έχω  κάμει από το Βήμα της Βουλής αλλά ουδόλως ελήφθη υπόψη και τα δάση μας αφανίσθηκαν.

 Άγνωστο παραμένει αν υπάρχουν εμπρηστές, αλλά σίγουρα ωφελημένοι είναι πολλοί και διάσημοι.  

 Αυτοί που έκτισαν σπίτια στα καμένα δάση, αυτοί που πωλούσαν οικόπεδα σε καμένα δάση, όσοι ιδιοποιήθηκαν καμένες δασικές εκτάσεις  και άλλοι.

 Δεν έχει νόημα για το δάσος να αναζητούμεν εμπρηστές, αλλά νόημα έχει να προλαμβάνουμε τις φωτιές.

Και αν εκδηλωθούν να τις κατασβήνουμε αμέσως.

 Η Αχαΐα υπέστη δεινές καταστροφές  σε σειρά πυρκαγιών που εκδηλώθησαν τις προηγούμενες ημέρες .

 Στην Αιγιάλεια οι κάτοικοι που είχαν βασικό έσοδο το ελαιόλαδο, ελαιώνες ολόκληροι αφανίσθηκαν!

  Σπίτια  που καταστράφηκαν θα μείνουν έτσι.

 Η συμφορά στο Μάτι Αττικής αλλά και αλλού είναι διδακτική. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να λάβει σοβαρά μέτρα για πρόληψη πυρκαγιών αλλιώς είναι ίδια με του Τσίπρα .

Η μέχρι τώρα αδράνειά της είναι αδικαιολόγητη. Επίσης πρέπει να μεριμνήσει για άμεσες αναδασώσεις προτού οι ειδικοί τα «αρπάξουν».

Τυχόν συλληφθέντες  εμπρηστές πρέπει να εκτίουν την καταδίκη τους φυτεύοντας δένδρα ολοχρονίς, ή καθαρίζοντας τα δάση από ξερά κλαδιά.

*Ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Πάτρα», πρώην Υφυπουργός Εργασίας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις