Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν από το θάνατο της ανεπανάληπτης Ρένας Βλαχοπούλου

Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν από το θάνατο τη...

Την ημέρα της κηδείας της τα καταστήματα στην Κέρκυρα παρέμειναν κλειστά σε ένδειξη πένθους

Στις 29 Ιουλίου 2004, πριν ακριβώς 17 χρόνια είχε φύγει από τη ζωή η μπριόζα ηθοποιός Ρένα Βλαχοπούλου, η ασυναγώνιστη αυτή πρωταγωνίστρια που ξεκίνησε ως τραγουδίστρια της τζαζ στα χρόνια του ’40 για να εξελιχθεί σε σταρ του σινεμά τη δεκαετία του ’60 όταν πλέον ήταν σε ώριμη ηλικία. Η Ρένα Βλαχοπούλου με το απίστευτο χιούμορ, το ταλέντο στην κωμωδία και τον αεράτο χαρακτήρα είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα στις 28 Ιουλίου του 1917, και απεβίωσε στις 29 Ιουλίου 2004, στην Αθήνα σε ηλικία 87 ετών.

Με την απουσία της έγινε πραγματικά φτωχότερο το θέατρο και το σινεμά και πολλοί έλεγαν πως η Ρένα Βλαχοπούλου αν ήταν στο εξωτερικό όπως πχ στην Αμερική θα ήταν μία μεγάλη σταρ. Έγινε σταρ όμως εδώ στην Ελλάδα και ορισμένοι ρόλοι και ατάκες της πραγματικά έχουν μείνει όπως στην «Παριζιάνα» αλλά και στην «Χαρτοπαίκτρα», στη «Ρένα είναι οφ σάιντ», στην «Κόμησσα της Κέρκυρας» που γύρισε στην αγαπημένη της γενέτειρα με παρτενέρ της τον Αλέκο Αλεξανδράκη αλλά και στην «Θεία μου η χίπισσα» με τους Γιάννη Μιχαλόπουλο και Βασίλη Τζιβιλίκα και στο ξεκαρδιστικό φιλμ "Μια Ελληνίδα στο χαρέμι".  

Η Ρένα Βλαχοπούλου που είχε παντρευτεί έναν πολύ γοητευτικό άνδρα, τον Γιώργο Λαφαζάνη και έμειναν μαζί μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος, εκείνο το καλοκαίρι, είχε μπει στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, συγκεκριμένα στις 16 Ιουλίου για να χειρουργηθεί, έχοντας υποστεί διάτρηση στομάχου. Το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ως αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς. Στις 30 Ιουλίου του 2004 η σορός της εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι Αγίου Λαζάρου του Α' Νεκροταφείου Αθηνών και η κηδεία της τελέστηκε δημοσία δαπάνη την επομένη, το Σάββατο 31 Ιουλίου 2004 στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, υπό τη συνοδεία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος», που ήρθε από την Κέρκυρα, με παρουσία πολλών συναδέλφων της, ηθοποιών και απλού κόσμου. Την ημέρα της κηδείας της όλα τα καταστήματα στην Κέρκυρα παρέμειναν κλειστά σε ένδειξη πένθους.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο για τη ζωή και την καριέρα της Ρένας Βλαχοπούλου έχει βγάλει ο ηθοποιός και συγγραφέας Μάκης Δελαπόρτας.

Στην ανάρτηση του iefimerida.gr μνημονεύεται και η ατάκα που είχε πει στην αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη (στις 23 Ιουλίου συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από τον θάνατο της εθνικής μας σταρ), «μωρή, φάε να λιγδώσει το άντερό σου». Οι δυο τους δεν είχαν καταφέρει να συνεργαστεί στο σινεμά παρά μόνο στην παράσταση "Οδός Ονείρων" του Μάνου Χατζιδάκι το 1962.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight