Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Χρησμός» Φάουτσι για επιστροφή μάσκας παντού – Ποιοι θα χρειαστούν 3η δόση εμβολίου

«Χρησμός» Φάουτσι για επιστροφή μάσκας π...

ΔΕΙΤΕ τι ανέφερε

Με την μετάλλαξη Δέλτα να επελαύνει σε όλο τον πλανήτη και τα κρούσματα κορωνοϊού να καταγράφουν και πάλι αύξηση, πολύ πιθανό – ακόμα και αν είμαστε εμβολισμένοι – να συνεχίσουμε να τηρούμε κάποια μέτρα προστασίας. Ένα από αυτά σίγουρα θα είναι η χρήση μάσκας. 

Τα παραπάνω άλλωστε επιβεβαιώνονται και από τις πρόσφατες δηλώσεις του δρ Άντονι Φάουτσι, κορυφαίου υγειονομικού αξιωματούχου των ΗΠΑ και ειδικού στις μολυσματικές νόσους. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι, όπως δήλωσε την Κυριακή στο CNN, σκέφτονται να επαναφέρουν τη χρήση μάσκας, ακόμα και για τους εμβολιασμένους. «Το ενδεχόμενο εξετάζεται σοβαρά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άντονι Φάουτσι, σημειώνοντας παράλληλα ότι κάθε Πολιτεία θα μπορούσε να πάρει αποφάσεις με βάση τις οδηγίες των CDC. 


 

 

Ποιοι θα χρειαστούν 3η δόση

Νωρίτερα, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος δήλωσε σήμερα πως οι Αμερικανοί, που είναι ανοσοκατασταλμένοι, ενδέχεται να χρειαστούν αναμνηστική δόση εμβολίων κατά του κορονοϊού. «Εκείνοι που είναι μεταμοσχευμένοι ασθενείς, που λαμβάνουν χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου, που πάσχουν από αυτοάνοσες παθήσεις, που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά σχήματα, αυτά είναι τα άτομα, τα οποία, εάν υπάρξει αναμνηστική τρίτη δόση, κάτι που θα μπορούσε πιθανόν να συμβεί, θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων στις ευπαθείς ομάδες», επισήμανε ο Φάουτσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Επικαλούμενος πρόσφατες μελέτες, οι οποίες δείχνουν πως θα μπορούσε να υπάρξει εξασθενημένη ανοσία μεταξύ των εμβολιασμένων, ο Φάουτσι είπε οι Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι επανεξετάζουν τα στοιχεία για να καθορίσουν πότε πιθανόν θα χρειαστούν αναμνηστικές δόσεις.

«Πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση. Για μια εργασία σε εξέλιξη, εξελίσσεται όπως σε πολλές άλλες πτυχές της πανδημίας», τόνισε ο Φάουτσι, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ.

«Πρέπει να κοιτάζεις τα δεδομένα».

Με πληροφορίες από CNN και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις