Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη συναντήθηκε ο Γ. Ρώρος

Με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργ...

Τον ενημέρωσε για τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων και τις πρωτοβουλίες και προτάσεις της παράταξης Ώρα Πατρών

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών», Γιώργος Ρώρος και τα μέλη του συντονιστικού της «Ώρας Πατρών» συναντήθηκαν με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και νυν μέλος του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Νεφελούδη.

Τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της παράταξης. Ανέφεραν, ότι οι συμβασιούχοι με τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη με σκοπό τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Παράλληλα το σύνολο των εργαζομένων είδε την καθημερινότητά του, να δυσχεραίνεται με την επικράτηση του COVID-19.

Δεν υπήρξαν προσλήψεις αλλά ούτε χορήγηση από την κυβέρνηση  σε μέσα ατομικής προστασίας, αφού οι εργαζόμενοι διαχειρίζονται απορρίμματα και επιβάλλεται να έχουν αυξημένα μέτρα προστασίας λόγω του COVID-19 (μάσκες, γάντια, self-tests) αφού θέτουν τους εαυτούς τους καθημερινά  σε πιο αντίξοες εργασιακές συνθήκες. Ακόμα ο κ. Ρώρος και τα μέλη του συντονιστικού της «Ώρας Πατρών» ενημέρωσαν τον κ. Νεφελούδη για την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστριών προς την κυβέρνηση που τις κρατά σε ιδιότυπη ομηρία. Επίσης τονίστηκε η υποκριτική στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας αφού τους υποσχέθηκε προεκλογικά τη μονιμοποίηση  και στη συνέχεια τους άφησε έρμαια στα χέρια  γραφείων μεγαλοδικηγόρων της Αθήνας.

Τέλος εξέφρασαν τη θέση της παράταξης ότι απαιτούνται μόνιμες σταθερές θέσεις εργασίας, καλά αμειβόμενες, ενίσχυση των κοινωνικών δομών και χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις