Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ουδέν σχόλιο από τον Μητροπολίτη Πατρών: Τα είδατε, βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Ουδέν σχόλιο από τον Μητροπολίτη Πατρών:...

Τι είπε στο thebest.gr μετά τη χθεσινή συγκέντρωση αντιμβολιαστών

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι σκηνές που διαδραματίσθηκαν χθες, Τετάρτη,  έξω από το Επισκοπείο καθώς ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυστόστομος έγινε στόχος κάποιων θερμόαιμων αντιεμβολιαστών, ορισμένοι εκ των οποίων καταφέρθηκαν εναντίον του με απρεπείς εκφράσεις.

 Την ίδια αίσθηση έκανε και η απουσία της αστυνομίας To thebest.gr επιοινώνησε με το Μητροπολίτη Πατρών ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. 

«Ουδέν σχόλιο. Δεν έχω να κάνω καμία δήλωση ή σχόλιο. Είδατε μόνοι σας τι συνέβη , μπορείτε να κρίνετε και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Εγώ εκφράζω την άποψη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι αντιεμβολιαστές που συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου δεν έμειναν μόνο στο κέντρο να διαλαλούν ότι κορωνοϊός δεν υπάρχει και άλλα συναφή. Αφού διαδήλωσαν στην πλατεία, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Επισκοπή της Μητρόπολης για να καλέσουν τον Μητροπολίτη να βγει στο μπαλκόνι. Όχι για να τους ευλογήσει, αλλά για να … αφορίσει τα εμβόλια, κάτι που αυτός δεν έκανε γεγονός που τους εξόργισε με αποτέλεσμα να «πέσουν» συνθήματα κατά του Ιερώνυμου και όσων συμφωνούν μαζί του, μηδέ του Χρυσοστόμου Πατρών εξαιρουμένου που δεν βγήκε στο μπαλκόνι να τους ευλογήσει.

Παρών σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και ο πατήρ Αναστάσιος Γκοτσόπουλος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και ακολούθησε ο Ακάθιστος. Να σημειώσουμε ότι κύκλοι της Μητρόπολης εξέφρασαν  στο thebest την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι το επισκοπείο έμεινε χωρίς φρούρηση σε μια τέτοια στιγμή.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μητροπολίτης  σε συνάντηση του με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ , Γιάννη Καρβέλη, είχε δηλώσει ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος. Φαίνεται πως εξαιτίας αυτής της δήλωσης δέχθηκε την επίθεση. 

«Η συνεργασία μας έχει ένα κοινό στόχο, δηλαδή να θωρακίσουμε το λαό από τη μεγάλη δοκιμασία της πανδημίας για την πατρίδα μας. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αρχικά με προσευχή, αλλά και υπακοή στην επιστήμη που είναι δώρο Θεού. Δυστυχώς, μερικοί δαιμονοποιούν ή απομυθοποιούν την επιστήμη. Η Εκκλησία συνεργάζεται με την επιστήμη και αυτή τη φορά θα πρέπει να γίνει εντονότερα, διότι τα μέτρα έχουν χαλαρώσει, ενώ ο κίνδυνος παραμένει υπαρκτός».

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, ο μητροπολίτης ανέφερε κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Γιάννη Καρβέλη, ότι «ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος» και συμπλήρωσε: «Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, ώστε όχι μόνο να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας που είναι μέγα μέλημα, αλλά κυρίως τους άλλους. Ζούμε σε μια κοινωνία που έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον και με αγάπη πρέπει να προστατεύουμε τον συνάνθρωπό μας, που είναι Εικόνα του Θεού, που είναι η οικογένειά μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις