Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BODY & SOUL

/

Πώς να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου

Πώς να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου

Ενημερωθείτε από το doctoranytime.gr

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει κανείς να είναι ευτυχισμένος. Ή και όχι. Μπορεί απλώς να συμβαίνει, έτσι, χωρίς κόπο, αλλά με τις σωστές επιλογές και τις σωστές σκέψεις. Αν, όμως, δεν συμβαίνει, τότε μάλλον πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια για να συμβεί. Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας είναι ίσως ένα βασικό, όχι βεβαίως το μοναδικό, μέσο για να αγγίξει κανείς αυτό που λέμε ευτυχία.

Η ζωή μας δίνει καθημερινά μικρές χαρές και λύπες. Κάποιες μπορούμε να τις επιδιώξουμε, άλλες να τις αποφύγουμε, για άλλα είμαστε υπεύθυνοι εμείς, σε άλλα απλώς ακολουθούμε τη μοίρα και την τύχη. Σε ό,τι μας αφορά πάντως και περνάει από το χέρι μας, μπορούμε και το οφείλουμε στον εαυτό μας να κάνουμε μια φιλότιμη προσπάθεια να βελτιώσουμε αυτό που ζούμε.

Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσουμε όλα όσα μας αφήνουν πίσω και δεν μας ικανοποιούν είναι μέσω του life coaching. Η μέθοδος που έχει προσελκύσει χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, στόχο έχει να μας βοηθήσει να αλλάξουμε ό,τι θέλει αλλαγή για να μπορέσουμε να νιώσουμε πλήρεις και ευτυχισμένοι.

Ο βασικός στόχος αυτής της μεθόδου είναι ο ειδικός, δηλαδή ο life-coach, να βοηθήσει τον ενδιαφερόμενο να θέσει στόχους και να δημιουργήσει ένα πλάνο ώστε να τους πετύχει. Με αυτή την τεχνική μπορεί κάποιος να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται στον τομέα εκείνο της ζωής του που νιώθει ότι το έχει ανάγκη, ώστε να νιώσει ευτυχισμένος και γεμάτος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει είτε την προσωπική είτε την επαγγελματική του ζωή.

Προσοχή, όμως. Δεν είναι μια μέθοδος ψυχοθεραπείας, δηλαδή δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που αναζητούν τη βοήθεια του ειδικού για να λύσουν σημαντικά ψυχολογικά ζητήματα που τους απασχολούν.

Απευθύνεται σε όλους εκείνους που νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ζωή τους, που θέλουν να αντλούν μεγαλύτερη ικανοποίηση από την καθημερινότητά τους, αλλά και από τις επιλογές τους. Προωθεί κατά κάποιον τρόπο το ευ ζην, αποτελεί μια πυξίδα για να βρεις τι πραγματικά θέλεις από τη ζωή σου, ποιες είναι οι προτεραιότητές σου και πού θέλεις να δώσεις έμφαση για να νιώθεις καλά.

Αν έχει, λοιπόν, κάποιος διάθεση για αλλαγή και νιώθει ότι πρέπει να κάνει κάτι για τον εαυτό του για να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην προσωπική του ευτυχία, τότε ίσως είναι καιρός να βρει τον δικό του life coach, που θα τον οδηγήσει σε αυτό που ψάχνει. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being