Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αντιπεριφέρεια Αχαΐας και 6η ΥΠΕ συμπράττουν για τους οικονομικά αδύναμους- ΒΙΝΤΕΟ

Αντιπεριφέρεια Αχαΐας και 6η ΥΠΕ συμπράτ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δράση στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος

Σε μια κοινωνική σύμπραξη προχώρησε η Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του ΤΕΒΑ (του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους) και σε συνέργια με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας γίνεται χρήση του ευρωπαϊκού προγράμματος για την υγεία JAHEE JointActionHealthEquityEurope (Κοινή Δράση Ισότητας Υγείας στην Ευρώπη).

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου, Χαράλαμπος Μπονάνος και Γιάννης Καρβέλης αμφότεροι προέτρεψαν τους πολίτες στην εμβολιαστική οδό.

Η συνεργατική δράση ονομάζεται «Ασπίδα Υγείας για Γυναίκα & Παιδί» και αφορά εκπαιδευτικά σεμινάρια για γυναίκες ωφελούμενες πιο οικονομικά ευπαθείς, ωφελούμενες ΤΕΒΑ, σε θέματα: αυτοπροστασίας (δηλαδή αυτοεξέταση μαστών, αντισύλληψη, προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις κ.α), θέματα παροχής πρώτων βοηθειών (χρήσιμες γνώσεις και σημεία κλειδιά για Α βοήθειες σε παιδιά αλλά και ενήλικες) θέματα πρόληψης και προστασίας από αλλεργίες, αλλά και θέματα μητρότητας (κύηση και τοκετός εν μέσω covid-19, διατροφή βρεφών και παιδιών, παιδιατρικές δερματολογικές - τροφικές αλλεργίες).

Η δράση θα υλοποιηθεί Δευτέρα και Τρίτη 12-13 Ιουλίου τα απογεύματα 5- 9μμ σε χώρο που παρέχεται από την 6η ΥΠΕ, και συγκεκριμένα στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας (Επιδαύρου 4 - Τερψιθέα) στην Πάτρα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της διασποράς του SARS-Cov-2.

Παράλληλα, θα διανεμηθεί και εκπαιδευτικό υλικό.

Στην ουσία θα δημιουργηθούν διεπιστημονικοί συνεργατικοί δεσμοί μεταξύ διαφορετικών φορέων με μια κοινή συνισταμένη: την μείωση των Ανισοτήτων στην Υγεία-προς όφελος των πιο ευπαθών πληθυσμών, στην προκείμενη δράση, προς όφελος των πιο οικονομικά αδύναμων γυναικών και νοικοκυριών της Πάτρας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια περίοδο που η πρωτοφανής υγειονομική κρίση αντιμετώπισης της Covid -19 που αναδεικνύει τις αξίες της πρόληψης, της αυτοπροστασίας αλλά και του ανθρωπισμού.

 

Μια σύμπραξη ΠΔΕ και 6ης ΥΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις