Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιατί η Εστίαση ξεμένει από... προσωπικό- «Μπαίνουν αγγελίες και δεν χτυπάει το τηλέφωνο»

Πάτρα: Γιατί η Εστίαση ξεμένει από... πρ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αναζητούν άτομα για service και κουζίνα όμως δεν υπάρχει ανταπόκριση...

Ικανοποιητικό ήταν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για τα καταστήματα εστίασης στην Αχαΐα. Μπορεί να μην έχει γίνει πλήρης επαναφορά του κανονικού ωραρίου όμως τα πράγματα κυλούν ομαλά με τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού να τηρούνται από καταστήματα και πελάτες. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν φέτος οι επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην εστίαση είναι η έλλειψη προσωπικού. Όλοι βάζουν αγγελίες αναζητώντας άτομα για service και κουζίνα, όμως δεν υπάρχει ανταπόκριση.

Οι περισσότεροι ψάχνουν να βρουν σεζόν σε νησιά και αυτό όμως είναι στο αέρα γιατί και τα νησιά προσπαθούν

Όπως εξηγεί ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας Γιάννης Σπυρόπουλος μιλώντας στο thebest.gr, «θεωρώ ότι οι γύρω παραλίες δούλεψαν ικανοποιητικά παρά το γεγονός ότι είχε φύγει αρκετός κόσμος για το τριήμερο. Ακόμα είναι νωρίς για να έχουμε μία σαφή εικόνα. Ο Ιούνιος σχεδόν πέρασε, αλλά ελπίζουμε για τα καλύτερα. Από εδώ και πέρα θα έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς θα λειτουργήσουμε αφού περιμένουμε την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και μία περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει μία μερίδα καταστημάτων που έχουν κλειστούς χώρους και δουλεύουν πιο αργά.

Φέτος δεν βρίσκεται και προσωπικό, το αντιμετωπίζουν πολλοί συνάδελφοι αυτό, και εγώ ο ίδιος. Ίσως οι περισσότεροι ψάχνουν να βρουν να δουλέψουν σεζόν σε νησιά και αυτό όμως είναι στο αέρα γιατί και τα νησιά προσπαθούν να οργανωθούν και δεν έχουν σαφή εικόνα ποιες αγορές του εξωτερικού θα ανοίξουν και πόσοι και ποιοι τουρίστες θα έρθουν».

Μπαίνουν αγγελίες και δεν χτυπάει το τηλέφωνο- Αναπληρώθηκε το κενό της απουσίας των Πατρινών το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τη δική του εξήγηση σχετικά με την έλλειψη προσωπικού, δίνει και ο απερχόμενος πρόεδρος του  ΣΕΚΑΝΑ, Σπύρος Στεργίου. «Στο service δούλευαν πάρα πολλοί φοιτητές που τώρα λείπουν και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα μαγαζιά. Μπαίνουν αγγελίες και δεν χτυπάει το τηλέφωνο. Παίζει ρόλο και το γεγονός ότι άνοιξαν πολλά νέα μαγαζιά, όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά σε όλη την Ελλάδα. Υπήρξαν κάποια χρήματα από τις κρατικές ενισχύσεις, Πλέον έχουμε στην Αχαΐα 50 καινούργια μαγαζιά που άνοιξαν και υπάρχει έλλειμα προσωπικού. Αρκετοί που δουλεύουν σε κουζίνες, μετακινήθηκαν σε νησιά. Εκεί οι επιχειρηματίες  κάνουν προσπάθειες μήπως και μπορέσουν να αναπληρώσουν τη ζημιά που έχουν πάθει λόγω πανδημίας και προσφέρουν πιο δελεαστικά μεροκάματα. Όλα τα μαγαζιά βάζουν αγγελίες και βρίσκουν προσωπικό, είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε στην Πάτρα φέτος» αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο thebest.gr.

Όπως εξηγεί η απουσία των φοιτητών επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της πόλης.

«Μετά το Καρναβάλι του 2020 που χάθηκε έγινε με το επιμελητήριο Αχαΐας μία έρευνα και είδαμε ότι οι φοιτητές αφήνουν καθημερινά στην Πάτρα ένα εκατομμύριο ευρώ. Κατά  μέσο όρο ξοδεύουν 20 ευρώ την ημέρα μέσα στην πόλη. Πρόκειται για 350 εκατομμύρια το χρόνο. Το εισόδημα των φοιτητών ο λεγόμενος Πανεπιστημιακός τουρισμός, είναι το μόνο εισόδημα που έχει η πόλη εδώ και 40 χρόνια. Υπάρχει ανακύκλωση ενός ποσού χωρίς να εισπράττουμε από πουθενά. Αυτή τη στιγμή με την απουσία των φοιτητών έχουν χαθεί και κάποια χρήματα που θα λείψουν από την αγορά. Δεν είναι μόνο η εστίαση, είναι τα γυμναστήρια, τα φαρμακεία, τα ταξί, πάρα πολλά πράγματα. Αυτά τα χρήματα κινούν την αγορά».

Σχολιάζοντας το τριήμερο του Άγιου Πνεύματος ανέφερε: «το τριήμερο μας βρήκε να λειτουργούμε σχεδόν κανονικά. Εάν επιστρέψουμε και στο ωράριο που ξέρουμε θα επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα. Τα μαγαζιά κάνουν ικανοποιητικούς τζίρους έτσι ώστε να είναι βιώσιμα.

Το τριήμερο βγήκαν όλοι από το σπίτι τους, είχε καλό καιρό, πήγαν αρκετοί Πατρινοί σε κοντινούς προορισμούς αλλά υπήρξαν και ετεροδημότες Πατρινοί που μένουν εκτός και επέστρεψαν για λίγο στη γενέτειρα για να δουν τους δικούς τους. Αναπληρώθηκε το κενό της απουσίας των Πατρινών. Κινήθηκαν παραλιακά αλλά δούλεψαν και τα βραδινά μαγαζιά δούλεψαν. Μέχρι τώρα έχουν κυλήσει όαλ ομαλά, τηρούνται τα μέτρα και οι υπηρεσίες κινούνται συμβουλευτικά».  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις