Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Ανάρπαστα τα παραθαλάσσια σπίτια - Οι τιμές σε Ναύπακτο, Ξυλόκαστρο, Κεφαλονιά, Λευκάδα κ.α.

Ανάρπαστα τα παραθαλάσσια σπίτια - Οι τι...

Δείτε πίνακες

Ανάρπαστες είναι οι εξοχικές κατοικίες που μισθώνονται με τη σεζόν . Οι τιμές καταγράφουν αυξητικές τάσεις, λόγω των δεδομένων της πανδημίας, ενώ αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι εγγραφές σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης από ιδιοκτήτες που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τα ακίνητά τους.

Αυτό προκύπτει από νέα έκθεση του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- RealEstates, στην οποία αναφέρεται ότι η τάση αυτή ξεκίνησε μετά το Πάσχα και συνεχίζεται καταγράφοντας μεγάλο ενδιαφέρον.

«Τη φετινή χρονιά απ΄ ότι φαίνεται πολλοί ιδιοκτήτες είτε επέλεξαν να κρατήσουν τα εξοχικά τους για ιδία χρήση, είτε τα έχουν εγγράψει σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης που πλέον λόγω των πρωτόγνωρων δεδομένων που διανύουμε για δεύτερο καλοκαίρι, η ζήτηση τους έχει αυξηθεί κατακόρυφα», εξηγεί ο πρόεδρος του E- Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, σημειώνοντας ότι «οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης εξοχικών κατοικιών είτε με το μήνα, είτε με τη σεζόν, διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της κατοικίας, την εγγύτητα στη θάλασσα καθώς και τις προδιαγραφές του. Αν ο ενδιαφερόμενος επιλέξει μεγαλύτερο διάστημα του ενός μήνα, οι τιμές διαμορφώνονται αναλόγως».

Τα εγγεγραμμένα ακίνητα να αυξάνονται καθημερινά. Η ιστοσελίδα βραχυχρόνιων μισθώσεων «Airbnb» σε σχετική της ανακοίνωση πριν λίγο καιρό είχε αναφέρει ότι καταγράφεται αύξηση των καταχωρήσεων σε σχέση με την προ Covid -19 εποχή. Από τον Φεβρουάριο του 2021 και μετά οι συνολικές καταχωρήσεις αυξήθηκαν κατά 2,5% σε σχέση με τα επίπεδα προ COVID-19, ενώ νέες καταχωρίσεις καταλυμάτων στην Airbnb καταγράφονται τόσο σε ορεινές όσο και σε παράκτιες τοποθεσίες διεθνώς. Η αυξημένη ζήτηση έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφεται έλλειψη σπιτιών για βραχυχρόνια μίσθωση.

Η πλατφόρμα αναφέρει ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται «έκρηξη» της ζήτησης για σπίτια και εναλλακτικά καταλύματα και υψηλότερες κρατήσεις αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το περυσινό. Γι’ αυτό και σπεύδει να προειδοποιήσει ότι δεν θα έχει αρκετούς οικοδεσπότες για να καλύψει τη ζήτηση.
Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life