Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το Πειραματικό Λύκειο τίμησε με διαδικτυακή εκδήλωση τα 40 χρόνια Ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας

Πάτρα: Το Πειραματικό Λύκειο τίμησε με δ...

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», στις 14/5/2021

Την Παρασκευή 14/5/2021 το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» πραγματοποίησε μία ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «40 χρόνια Ευρωπαϊκής πορείας για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Γιαννόπουλος Κ., ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας Ζέρβας Α., η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ03, ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας και Παιδαγωγικής και Επιστημονικής ευθύνης του Π.Λ.Π.Π. Α. Μπαλωμένου, ο Διευθυντής του Πειραματικού Λυκείου Πατρών Ι. Σφαέλος, ο υποδιευθυντής του Π.Λ.Π.Π. Κυριακουλόπουλος Ε. , ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, η  Εκπρόσωπος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EuropeDirect –Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  κα Μ. Μιχαλοπούλου και ο κ. Α. Κούστας, Διευθυντής Αχαϊκής  Επιμελητηριακής Ανάπτυξης & Σύμβουλος Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Εισηγήσεις σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί στην Πάτρα και ευρύτερα στη Δυτική Ελλάδα έκαναν η Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Έργων ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ Δανάη Κατσαντά και ο προϊστάμενος Ενδιαμέσου Φορέα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Άγγελος Σταυρόπουλος, οι οποίοι παράλληλα τόνισαν τις πολλαπλές δυνατότητες-ευκαιρίες που ανοίγονται μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στους νέους της περιοχής μας.

Επίσης  ο  εκπαιδευτικός ΠΕ 04 του Π.Λ.Π.Π  Ιωάννης Χιωτέλης αναφέρθηκε στα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus KA1 και ΚΑ2 που υλοποιήθηκαν  και συνεχίζουν να υλοποιούνται στο Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην εκδήλωση αυτή όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πολλαπλά οφέλη που απόλαυσε και συνεχίζει να απολαμβάνει η περιοχή μας  σε ποικίλους τομείς όπως αυτός της επιχειρηματικότητας, της ανάπτυξης επαγγελματικών  ευκαιριών και δεξιοτήτων και της προώθησης του πολιτισμού και του τουρισμού χάρη στην ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρουσιάστηκαν επίσης στοιχεία για το πώς επωφελήθηκε ιδιαίτερα το σχολείο μας σε επίπεδο μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής από την συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα.

*Τη δράση συντόνισαν οι Senior Ambassadors Μ. Κρίθη, Σ. Μητρούλια, Χιωτέλης Ι. Ε. Κυριακουλόπουλος, Β. Δημητροπούλου & Ν. Καρράς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις