Back to Top
#TAGS Νάσος Νασόπουλος Κορωνοϊός Αιγιάλεια 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Σουβλάκι λαχανικών με μακαρονοσαλάτα

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η τέλεια εναλλακτική για σουβλάκια χωρίς κρέας, με λαχανικά και χαλούμι να λιώνει στο στόμα και την μακαρονοσαλάτα να τα συμπληρώνει μοναδικά

Υλικά Συνταγής
Για το σουβλάκι λαχανικών
400 γραμ. χαλούμι
μικρά μανιτάρια
ντοματίνια
2 πιπεριές
1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι
1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο
2 κ.σ. ανάμεικτα βότανα
(θυμάρι-ρίγανη-δυόσμο-βασιλικό)
αλάτι
πιπέρι
κρέμα βαλσαμικό
Για την μακαρονοσαλάτα
300 γραμ. μικρό ζυμαρικό κοραλάκι ή φαρφάλε
3 φλ. ψιλοκομμένα ανάμεικτα λαχανικά (πιπεριές πολύχρωμες-φρέσκο κρεμμύδι-καλαμπόκι-καρότο-φασόλια σόγιας-edamame κλπ)
λίγες ελιές
2 αυγά (βρασμένα και κομμένα στα 4)
Για το dressing
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι
1-2 πρέζες αποξηραμένο σκόρδο
1 κ.γλ αλάτι
λιγο πιπερι
4 λιαστές ντομάτες
ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
ρίγανη και δυόσμο
3 κ.σ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το σουβλάκι λαχανικών,
κόβουμε το χαλούμι σε καρέ των 2 εκ. Κόβουμε σε μικρά καρέ την πιπεριά και το κρεμμύδι. Κόβουμε σε φέτες την μελιτζάνα. Χτυπάμε σε μπολ το βαλσαμικό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τα βότανα και περιχύνουμε το χαλούμι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά για το σουβλάκι λαχανικών. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε το μπολ. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες. Κάθε τόσο ανακατεύουμε τα υλικά να βραχούν καλά από την μαρινάδα.

Τα περνάμε εναλλάξ σε ξυλάκια. Τα ψήνουμε σε σχάρα ή γκριλιέρα για περίπου 8′ γυρνώντας τα να ψηθούν ολόγυρα και κάθε τόσο με πινέλο αλείφουμε με τα υλικά της μαρινάδας. Τα βάζουμε σε πιατέλα και ραντίζουμε με κρέμα βαλσαμικό με σύκο.


Τα σερβίρουμε με την μακαρονοσαλάτα.

Για τη μακαρονοσαλάτα
Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.

Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα κρυώνουμε σε σουρωτήρι με νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τα αυγά και τις ελιές.

Πηγή: argiro.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life