Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιχείρηση Πάσχα: Αναστροφή επί τόπου στα διόδια για τους πρώτους που επιχείρησαν να εκδράμουν

Επιχείρηση Πάσχα: Αναστροφή επί τόπου στ...

Ελεγχοι στα διόδια και «φρένο» στη μετακίνηση εκτός νομού

Στους δρόμους είναι από νωρίς το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. καθώς από σήμερα, Παρασκευή, 23 Απριλίου, μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο «Έξοδος Πάσχα» για την αποφυγή των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη και ήδη στα διόδια της Ελευσίνας ανάγκασαν κάποιους οδηγούς να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Κάποιοι βρήκαν απίστευτες δικαιολογίες για να φύγουν από την πόλη, όπως ότι έχουν πέσει θύματα κλοπής. Και σε αυτή την περίπτωση η τοπική αστυνομική Αρχή πρέπει να τους στείλει έγγραφο που να επιβεβαιώνει την κλοπή για να μπορούν να μετακινηθούν. Οι αστυνομικοί τους σταματούν όλους, ιδιώτες και επαγγελματίες καθώς αρκετοί είναι και αυτοί που μετακινούνται για λόγους εργασίας.

Drones και ελικόπτερα για επιτήρηση της κυκλοφορίας 

Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των μέτρων και την επιτήρηση της κυκλοφορίας θα χρησιμοποιηθούν, κυρίως στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, τα drones και τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να υπάρχει συνολική εικόνα της κατάστασης και να δίνονται οι σωστές κατευθύνσεις στις αστυνομικές δυνάμεις.

Η χρήση των εναερίων μέσων αποσκοπεί και στην επιτήρηση της πόλης για την προστασία περιουσιών και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας γενικότερα.

Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια - Ανακοινώσεις από Χαρδαλιά

Αυτό που θεωρείται, πάντως, δεδομένο για τα φετινά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το Πάσχα, είναι πως οι έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί στα διόδια. Δεν θα επιτραπεί να βγουν εκτός νομού οδηγοί χωρίς ξεκάθαρους λόγους (υγείας, αγροτικές εργασίες κ.λπ), ενώ  σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι δώσουν ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης προκειμένου να ξεφύγουν και να κάνουν Πάσχα στο χωριό, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες.

Σχετικές ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν για το Πάσχα, αναμένεται να κάνει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τι οδήγησε στο Πάσχα στην πόλη
Οπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης «ήταν απαραίτητο να λάβουμε αυτή την απόφαση» για να περιοριστούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, για τον πολύ απλό λόγο ότι το επιδημιολογικό φορτίο στις μεγάλες πόλεις - ειδικά στην Αττική - είναι ακόμα υψηλό και θα υπήρχε ένας σοβαρός κίνδυνος να μεταφέρουμε τον ιό σε περιοχές με χαμηλότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. Κατά συνέπεια, συνταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε τις υπερτοπικές μετακινήσεις».
Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να δυσαρέστησε κάποιους, πλην όμως ήταν το απαραίτητο μέτρο το οποίο έπρεπε να πάρουμε σε αυτήν τη συγκυρία για να προστατεύσουμε περιοχές οι οποίες έχουν πολύ λιγότερη επιδημιολογική επιβάρυνση».

Υπενθύμισε δε ότι το αντιστάθμισμα για να μείνουμε στην Αθήνα -στα μεγάλα αστικά κέντρα- το Πάσχα θα είναι μια σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, «ξεκινώντας με το άνοιγμα της εστίασης, το οποίο μπορεί να λάβει χώρα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συμβεί κάτι εξαιρετικά απρόοπτο. Αμέσως μετά το Πάσχα, στις 3 Μαΐου, θα μπορέσουν να ανοίξουν εστιατόρια, καφετέριες, θα πάει το ωράριο μέχρι τις 23:00 και πιστεύω ότι και αυτό θα δώσει μία δυνατότητα ψυχολογικής εκτόνωσης σε μια κοινωνία η οποία αναγνωρισμένα είναι κουρασμένη» είπε, διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι «είμαστε απολύτως βέβαιοι πια ότι είμαστε στο τέλος αυτής της περιπέτειας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις