Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι να σημαίνουν άραγε τα εισαγωγικά στο "ράπισμα" Πελώνη από τον Αχαιό Ανδρέα Κατσανιώτη;

Τι να σημαίνουν άραγε τα εισαγωγικά στο ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Το "τουλάχιστον" της ανάρτησης

Τη ίδια ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου καταβάλει προσπάθεια να υποβαθμίσει το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις «πιπεράτες» αναρτήσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου κατά το παρελθόν (με προτίμηση την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου), ο Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ανήκει στην ομάδα Σαμαρά, «πυροδότησε» την επικαιρότητα με ένα καυτό tweet.

Mε αυτή την κίνησή του ο Ανδρέας Κατσανιώτης κάνει σαφές ότι οι ειρωνείες και οι αιχμές της τότε δημοσιογράφου Αριστοτελίας Πελώνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον πολιτικών προσώπων της Νέας Δημοκρατίας όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ή ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν μπορούν να περάσουν στη λήθη με τόση ευκολία. Τουλάχιστον όχι από όλους.

Από ό,τι φαίνεται μάλιστα, όχι από την πτέρυγα Σαμαρά, αν λάβουμε υπόψιν ότι ο κ. Κατσανιώτης είναι του άμεσου περιβάλλοντος του πρώην Πρωθυπουργού.

Το tweet του κυρίου Κατσανιώτη άναψε χθες το βράδυ τα... αίματα στο Μαξίμου. Άναψε και τις τηλεφωνικές γραμμές. Το κινητό του Αχαιού  βουλευτή, πρώτα μιλούσε ασταμάτητα ενώ στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε.

Ο γρίφος της βραδιάς πάντως  ήταν για ποιο λόγο έθεσε εντός εισαγωγικών τα όσα ανέφερε για την κυβερνητική εκπρόσωπο. Κατ΄ άλλους τα εισαγωγικά άφηναν να εννοηθεί ότι έτερος έκανε τη δήλωση και ο Αχαιός βουλευτής την προσυπογράφει μεταφέροντάς τη στο twitter. Ίσως ο κ. Σαμαράς;

Για κάποιους άλλους τα εισαγωγικά ίσως ήταν ένας τρόπος διαφυγής σε περίπτωση που η αναστάτωση διολίσθαινε εκ του  επιθυμητού αποτελέσματος.

Η πρώτη εκδοχή βεβαίως είναι αυτή που νίκησε κατά κράτος στο πεδίο των στοιχημάτων και των εικασιών. Και όχι άδικα.

Ο επόμενος γρίφος είναι η λέξη «τουλάχιστον».

Ο κ. Κατσανιώτης αναφέρει ότι θα έπρεπε τουλάχιστον η κ. Πελώνη να έχει ζητήσει συγνώμη. Άρα, ποιο θα ήταν το μέγιστο; Ίσως η παραίτησή της;

Για την ιστορία η κ. Πελώνη στα πολλά της tweet φαίνεται  να είχε ιδιαίτερη …αδυναμία στον κ. Σαμαρά. Επισυνάπτουμε μερικά:

«Τα γεγονότα έχουν αλλάξει, η δική μας στάση παραμένει ιδία, είπε ο Σαμαράς. "Όνειρο ζω, μη μη ξυπνάτεεεε" η παίρνει ληγμένα;»

«Τσαμπα μπαγκες κ επαναστατες δεν εχουν θεση στα ψηφοδελτια,λεει ο Σαμαρας. Να υποθεσω ότι δεν θα είναι υποψηφιος ουτε ο ιδιος ουτε οι Φαηλοι;»

"Ναρκομανεις", λεει ο Σαμαρας. Δεν του εξηγησε κανενας ότι πια λεμε "εξαρτημενοι"; Κολλημενο στα 80s αυτό το παιδι...»

«Η ορθοδοξια είναι αναποσπαστο τμημα της ελληνικης ταυτοτητας, λεει ο Σαμαρας.Ελλας Ελληνων χριστιανων...Καλωσηρθατε στο παρελθον»

«Αφου η καρεκλα του πρωθυπουργού είναι η χειροτερη θεση σημερα, γιατι λυσσαει ο Σαμαρας? Ελεος πια με τα κακομαθημενα παιδια!»

«Η μεγαλη ηττα του Σαμαρα είναι ότι παροτι είναι τοσο δεξιος ,εχει καταφερει να χανει ακροδεξιες ψηφους προς τρια κομματα.Τα συγχαρητηρια μου!»

«Λεπτομέρεια που σκοτώνει: φόντο του Σαμαρά η φωτο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο οποίος τον είχε πετάξει έξω απ΄το Προεδρικό Μέγαρο το ΄92...»

Ουκ έστιν τέλος στους «πυροβολισμούς» Πελώνη κατά Σαμαρά και σίγουρα ούκ έστιν συμπάθεια.

Θεωρείται δε αδύνατον αυτή η συμπάθεια να προέκυψε τα τελευταία χρόνια.

Για αυτό και αναμένονται και άλλες βολές από το στρατόπεδο του πρώην Πρωθυπουργού, παρά το γεγονός ότι καταβάλλεται προσπάθεια εξευνασμού των πνευμάτων από το Μαξίμου, προσπάθεια την οποία δεν συνέδραμε η προκλητική απάντηση Πελώνη η οποία επέλεξε την οδό της  επίθεσης για τους «στολισμούς» στον Αντώνη Σαμαρά. Αν και φυσικά, δηλώσεις όπως αυτές, δεν μπορεί να γίνονται εν αγνοία του Μαξίμου.  'Αρα και κάποιος άλλος δεν θεώρησε ότι πρέπει να ζητηθεί συγνώμη και αντί αυτής αρκεί ένα "για ποιο λόγο εγκαλούμαι τελικά;" Και ο νοών νοείτω.

Όσο περνούν πάντως οι ώρες, τόσο αποκτά περισσότερους πιστούς η εκδοχή ότι τα εισαγωγικά του Κατσανιώτη υπονοούν φράση του Σαμαρά.

Και αυτό όχι, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τις ισορροπίες στη Ν.Δ.

 

  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις